10 november 2014 In de media

Labyad en Achenteh spelen voor Marokko

Vitessenaren Zakaria Labyad en Rochdi Achenteh zijn door de bondscoach van Marokko geselecteerd voor de oefenduels met Benin en Zimbabwe komende donderdag en zondag.
Labyad is hersteld van een hamstringblessure die hem bijna zes weken aan de kant hield. Hij viel zondag in tijdens de wedstrijd Vitesse – Feyenoord (0-0). 

Labyad (24) verwacht veel van zijn rentree in het nationale team van Marokko. „Er is een nieuwe bondscoach, Badou Zaki. Ik heb wekelijks telefonisch contact met hem. Hij spreekt vertrouwen in mij uit. Het is een eer om voor je land uit te komen. Ik hoop belangrijk te kunnen zijn voor het team", vertelt Labyad in de Gelderlander.

Rochdi Achenteh (26) kan zijn debuut voor Marokko maken. „Rochdi is nieuw in de selectie, ik ken de meeste jongens al. Ik zal een beetje op hem letten", aldus Labyad.

De Afrikaanse voetbalbond moet op zoek naar een ander gastland voor de Afrika Cup. Marokko zou het toernooi in 2015 organiseren, maar vindt dat het toernooi uitgesteld moet worden tot 2016 als gevolg van de ebola-uitbraak in West-Afrika.

Marokko vroeg enkele weken geleden al om uitstel van het toernooi, in verband met het risico op een ebola-uitbraak. De Afrikaanse voetbalfederatie (CAF) weigerde hierop in te gaan en gaf Marokko tot zaterdag jongstleden om te beslissen. Mogelijk volgt een straf.

Het zijn vooral de supporters die Marokko zorgen baren. Het toernooi trekt duizenden supporters uit verschillende Afrikaanse landen. Het is volgens Marokko onmogelijk om die allemaal goed te controleren op verschijnselen van de dodelijke ziekte.
 
Labyad en Achenteh hebben van Vitesse toestemming om af te reizen naar Noord-Afrika. Marokko behoort niet tot de risicogebieden.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: