19 juli 2014 In de media

Labyad linksbuiten bij Vitesse: “Ik voel me er prettig”

Zakaria Labyad komt bij Vitesse niet langer in aanmerking voor een plek op het middenveld. De huurling van Sporting Portugal moet zich richten op een rol als rechts- of linksbuiten en wordt voorlopig vooral op die laatste positie uitgespeeld door trainer Peter Bosz.
Labyad arriveerde in januari van dit jaar bij Vitesse, maar zijn prestaties waren wisselvallig te noemen. Dat heeft volgens de Marokkaanse international echter een aanwijsbare reden. "Toen was ik niet fit", geeft hij eerlijk toe op het clubkanaal van de Arnhemmers. "Dit jaar is het anders dan toen ik vorig jaar halverwege het seizoen kwam. Nu kan ik de hele voorbereiding meemaken en ben ik sneller fit. Ik hoop daardoor een heel seizoen te kunnen voetballen."

Dat de oud-PSV'er dat niet mag doen op zijn geliefde middenveld, deert hem naar eigen zeggen niet. "Ik moet me richten op een nieuwe positie. Ik voel me prettig op de nieuwe plek. De trainer wil me dichterbij de goal hebben. Dat snap ik zeker. Ik hoop met doelpunten mijn bijdrage te kunnen leveren."
 

Voetbalprimeur / Video VitesseTV / Foto SV

Hoofdsponsor: