10 augustus 2014 In de media

Labyad: “Ik begrijp Ajax niet”

Zakaria Labyad begrijpt niet dat Kenneth Vermeer mag vertrekken bij Ajax. De doelman was zondagmiddag de uitblinker tijdens Ajax – Vitesse.
 Tegen het einde van de wedstrijd grijpt de stadionspeaker van de Amsterdam ArenA de microfoon en meldt hij de ruim vijftigduizend bezoekers dat Kenneth Vermeeer is uitgeroepen tot Man of the Match . De doelman heeft er zojuist een geweldige wedstrijd opzitten en laat het applaus over zich heen komen.

Vitesse was in Amsterdam voor rust veruit de betere ploeg. Kelvin Leerdam, Valeri Qazaishvili en Zakaria Labyad kregen de bal echter niet achter de uitstekend keepende Vermeer. Laatstgenoemde kreeg een goede kopkans, maar deze werd gekeerd door Vermeer. "Hun rechtsback was aan het slapen, en daar profiteerde ik van", zegt Labyad tegen Goal .

"Vermeer de beste van Nederland"
"Koppen is niet echt mijn sterkste punt, maar ik kreeg 'm toch nog in de korte hoek." Met de inzet was inderdaad niet zoveel mis, maar de Ajax-doelman reageerde fenomenaal. "Hij pakt 'm fantastisch. Ik vind Kenneth sowieso de beste keeper hier in Nederland. Daarom snap ik ook niet dat hij hier tweede doelman is."

"Hij is voetballend zo fantastisch en één-op-één is hij heel moeilijk te verslaan", vervolgt Labyad zijn lofzang. Maar ondanks deze kwaliteiten mag Vermeer vertrekken uit Amsterdam. "Dat snap ik al helemaal niet. Wat ik al zei: hij is de beste keeper van het land."
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: