20 mei 2016 In de media

Lammers tekent bij; Janssen assistent-trainer Jong Vitesse

Theo Janssen wordt vanaf komend seizoen assistent-trainer bij Jong Vitesse. De 34-jarige Arnhemmer was na zijn actieve spelerscarrière als scout verbonden aan zijn club.
Komend seizoen gaat Janssen het veld weer op, als assistent-trainer bij het beloftenelftal. Ook heeft John Lammers, trainer van Jong Vitesse, zijn contract met één seizoen verlengd. Jong Vitesse stroomt komend seizoen in de nieuw op te zetten Tweede Divisie in.

Theo Janssen over zijn switch: “Na mijn spelersloopbaan ben ik mij gaan oriënteren. Na scout te zijn geweest heb ik er nu voor gekozen om weer op het veld te staan. Ik denk dat de rol van assistent-trainer mij goed past. Vitesse is mijn club en daar wil ik nog jarenlang voor uitkomen. Ook start ik volgend jaar de gecombineerde trainerscursus TCII/III. Ik heb de laatste weken een aantal keer meegelopen op het trainingsveld. De klik met John Lammers is goed en dat we met Jong Vitesse de Tweede Divisie in gaan zie ik als een mooie uitdaging.”

Technisch directeur Mo Allach vertelt over de ontwikkeling bij Jong Vitesse: “We hebben met Theo afgesproken dat we op zoek gaan naar een rol die het beste bij hem past. Theo heeft de afgelopen weken meegelopen bij Jong Vitesse en bij O19. Dat is hem goed bevallen. Theo kan met zijn enorme staat van dienst de spelers zowel het clubgevoel overbrengen, maar ook voetbaltechnische en –tactische zaken. John heeft zich de afgelopen seizoenen bewezen als een uitstekende trainer voor Jong Vitesse. Hij heeft aansprekende resultaten gehaald op het veld en verschillende spelers hebben de stap kunnen maken naar de A-selectie.”

Lammers beaamt de woorden van de technisch directeur: “Ik zit goed op mijn plek bij Vitesse. Volgend jaar gaan we met een nog vastere kern beloftenspelers uitkomen. Het is voor ons allemaal afwachten hoe wij gaan meedraaien in de Tweede Divisie. De nieuwe competitie is een grote kans voor onze spelers om onder hoge intensiteit verder te ontwikkelen.”

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om Jong Vitesse startklaar te maken voor de nieuwe competitie-indeling. Meer informatie over praktische en facilitaire zaken volgt zo snel mogelijk.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: