8 februari 2011 In de media

Laros: “Pröpper wil geen transfer afdwingen”

Davy Pröpper zal zijn contract bij Vitesse ‘gewoon’ verlengen. Dat vertelt zaakwaarnemer Louis Laros dinsdag. De interesse van Ajax heeft de middenvelder naast zich neergelegd.
"In grote lijnen zijn we er al uit, maar de details zijn belangrijk en die staan nog niet op papier", aldus Laros tegenover De Gelderlander. De belangstelling van Ajax verandert niets aan de opstelling van Pröpper. "We hebben de intentie om eruit te komen. Davy draagt Vitesse een warm hart toe en heeft zich ook heel netjes opgesteld in de zaak met Ajax. Hij is gevleid, maar wil geen transfer afdwingen."

Aan de situatie van Pröpper werd dinsdag een nieuw hoofdstuk toegevoegd toen Jong Oranje-bondscoach Cor Pot zich met Vitesse bemoeide. De keuzeheer vindt dat Pröpper een basisplek verdient bij Vitesse. Deze raakte hij onlangs kwijt na de komst van enkele nieuwe huurlingen.

Laros deelt de mening van Pot deels. Talenten als Pröpper, maar ook Marco van Ginkel en Eloy Room, moeten speeltijd krijgen vindt de oud-speler van Vitesse. "De club zegt dat deze jongens belangrijk zijn voor het project 2013, dan moeten ze wel spelen."

"Ik begrijp best dat jonge jongens er een keer naast komen te staan, Davy heeft ook een mindere periode gehad. Maar juist zij moeten fouten kunnen maken. Op termijn heeft Vitesse er ook profijt van dat deze jongens doorbreken en veel geld waard zijn", aldus Laros.

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: