8 augustus 2010 In de media

Lasse Nilsson Man of the Match

Een goede wedstrijd in de spits en drie penalty’s met twee goals waren reden genoeg voor de Vitesse-supporters om Lasse Nilsson als Man of the Match te kiezen tijdens het duel Vitesse – ADO Den Haag.

“Wij starten te nerveus en maakten het ons zo onnodig moeilijk. De jonge jongens hadden in het begin wat last van stress. Gaandeweg de wedstrijd werd dat beter.”

Lasse had nooit eerder drie penalty’s in een wedstrijd genomen. Gevraagd naar de reden waarom de tweede penalty in eerste instantie werd afgekeurd: ”Alex (Büttner, red.) liep iets te enthousiast en dus te vroeg in. Daarom ging hij opnieuw op de stip. Spannend, maar ik schoot hem toch goed binnen.” Er was wat discussie over het nemen van de strafschoppen. “Oh no”, was zijn resolute antwoord. “De afspraken zijn crystal clear!”. Na een wedstrijd staat de teller voor Nilsson op twee goals. Lasse vertelde voor minimaal tien goals te gaan, dit seizoen.

Op de vraag wat zijn verwachtingen van dit seizoen zijn en hoe dit leeft binnen de selectie: “Het is duidelijk dat wij een jonge selectie hebben. Dat houdt in dat er nog wel eens wisselvallig gepresteerd gaat worden. Je kunt van deze jongens niet verwachten dat ze er al gelijk en een heel seizoen staan. Maar de sfeer is erg goed binnen de selectie en wij zijn bereid om hard voor elkaar te werken. De selectie is smal en ook wij als spelers verwachten dat er nog versterking bij komt."

Vitesse nieuwkomer en Italiaans international, onder negentien jaar, Luca Caldirola was blij in Arnhem te zijn. “Ik wil volop spelen en dat kan hier. Natuurlijk is Vitesse een flinke overgang in vergelijking met Inter Milaan, maar ik ben hier erg goed opgevangen en de supporters zijn positief. Ik wil een seizoen constant presteren en zie dan wel waar mijn toekomst ligt. In principe ga ik terug naar Milaan.
De wedstrijd vandaag en de winst was erg belangrijk, gezien het programma wat wij nu krijgen. De 1-1 viel op een erg gunstig moment en de twee penalty’s waren duidelijke overtredingen. Ik had geen enkele twijfel.”
Caldirola had al huisvesting gevonden en zijn vriendin is inmiddels ook in Arnhem gearriveerd. Zij vergezelde de speler naar het Supportershome Monnikenhuize.

Winnaar van het Vitesse thuisshirt met handtekeningen van beide spelers was de heer Ruijling uit Elst.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: