22 december 2010 In de media

Lasse Nilsson zinspeelt op vertrek

Lasse Nilsson speelt onder trainer Albert Ferrer nauwelijks meer bij Vitesse. De Zweedse spits zinspeelt daarom ook op een vertrek bij de Gelderse club.

Ook dinsdag in de KNVB Bekerwedstrijd tegen FC Twente was er geen plaats in de achttienkoppige selectie van Vitesse voor de Zweedse aanvaller. Ook zaterdag tegen NAC Breda werd de 28-jarige spits niet opgenomen in de spelerskern. "Ik zit nu in een erg onzekere situatie", vertelt Nilsson tegenover fotbollskanalen.se.

"We spelen nu een 4-5-1 systeem. Buiten het feit dat het mijn systeem niet is, is er maar plaats voor één diepe spits. Dat zijn voor mij geen optimale omstandigheden. De toekomst voor mij is heel onzeker. In de winter gaan we eens rustig rondkijken voor een oplossing."

Daarbij doelt de tweevoudig Zweeds international, die nog tot medio 2012 vastligt in Arnhem, op een nieuwe werkgever. "Ik keer niet terug naar Zweden. Maar er zijn meer opties in andere landen. Er liggen zelfs concrete voorstellen op tafel, maar hier ga ik niets over zeggen."

Naast Nilsson zal ook Jeroen Drost deze winter vertrekken uit Arnhem. De linkervleugelverdediger is rond met een club uit de Engelse Championship. Ook hij speelt nauwelijks meer sinds Ferrer het bewind bij Vitesse overnam.

Elf

Hoofdsponsor: