20 januari 2014 In de media

Late goals geen toeval, meent Van der Heijden

Vitesse scoorde ook za­terdag tegen PEC Zwolle (1-2) in de slotfase. Volgens Jan-Arie van der Heijden is dat geen toeval.
De Arnhemmers zijn conditio­neel ijzersterk, oordeelt de centra­le verdediger. „We zitten fysiek goed in elkaar. We spelen de te­genstander kapot en krijgen daar­door in de slotfase van de wed­strijd vaak veel kansen.

Dat was ook zondag het geval. Ze konden het niet meer belopen en dan moet je het uitspelen. Al moet ik toegeven dat zij ook nog een paar kansjes kregen, vooral uit do­de­spel-situaties. Maar uiteinde­lijk pakken wij de drie punten en daar gaat het om.”

Trainer Peter Bosz nuanceert de woorden van Van der Heijden. „Het komt niet alleen op conditie aan. Je moet slim zijn. Als wij veel vaker de bal hebben, betekent dat dat de tegenstander achter de bal aan moet. Dat kost heel veel kracht.

Wat je vaak ziet is dat de wedstrijd na zestig, zeventig mi­nuten ontbrandt. Dan worden de ruimtes groter en dan moet je energie over hebben om het ver­schil te kunnen maken.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: