9 maart 2010 In de media

Lazovic- transfer levert Vitesse geen bonus op

De transfer van PSV­spits Danko Lazovic naar het Rus­sische Zenith Sint-Petersburg le­vert Vitesse naar schatting slechts zo’n 25.000 euro op. De Arnhemse club grijpt naast een bonus omdat het transferbedrag (5 miljoen eu­ro) veel te laag is.

Vitesse moet zich nu tevreden stel­len met 10 procent van de solidari­teitsvergoeding. Uitgaande van de transfersom van 5 miljoen euro is dat 25.00o euro. Feyenoord krijgt het dubbele voor de twee jaar dat Lazovic in Rotterdam speelde. De solidariteitsvergoeding die Zenith moet betalen, bedraagt 5 procent van de totale verkoopsom. Die ver­goeding wordt verdeeld over de op­leidingsjaren tussen 12 en 23 jaar. Lazovic kwam één jaar ( hij was 23) uit voor Vitesse. Daarin was hij in 32 duels goed voor negentien doelpunten.
Vitesse verkocht de Servisch inter­national direct door aan PSV voor naar verluidt ruim 6 miljoen euro. De Arnhemse club bedong daarbij een doorverkooppercentage van 20 procent over de winst die Lazo­vic PSV zou opleveren.

De 5 miljoen euro die Zenith be­taalt is minder dan het bedrag dat PSV aan Vitesse betaalde. Het doorverkooppercentage over het meerbedrag levert dus niks op.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: