28 juni 2010 In de media

Leegloop stemt Bos niet blij

Trainer Theo Bos van Vitesse erkende gistermiddag na zijn eerste training van het nieuwe seizoen, de leegloop van zijn selec­tie ‘ niet prettig’ te vinden. Liefst acht spelers vertrokken en het ein­de lijkt nog niet in zicht.

„Het is noodzaak, ik kan er niks aan doen. De club kiest ervoor naar een nulpunt te gaan. Als ik niet mee ga, heb ik geen baan”, zo stelde oud-voetballer van Vitesse het luid en duidelijk.

„Het is duidelijk dat er geen eredi­visiewaardige selectie staat op dit moment, maar er gaat nog een hoop gebeuren. Andere jaren had­den we het eerder voor elkaar, maar ze willen niet dezelfde fout maken; spelers halen voordat er an­deren vertrekken”, aldus Bos.

Dat die lijn onder de nieuwe voor­zitter Maasbert Schouten heilig is, bleek vorige week. Vitesse zou de eerste nieuwe aanwinst al presente­ren, maar op het moment dat de transfer van Kolk niet doorging, werd daar direct een streep door gezet. Bos: „We hebben die jongen moeten vragen of hij nog even wil wachten. Met het risico dat het niet doorgaat, maar dat is nu een­maal de lijn van de club.”

Die lijn betekent ook dat Bos van­af vandaag met een krappe selectie aan de slag gaat. Op de openings­dag van het seizoen trainden de eerste en tweede selectie – onder Gerry Hamstra – nog samen.

Bos: „Vanaf maandag train ik met mijn eigen groep. Daar kan één speler – of twee – aan worden toe­gevoegd als Gerry Hamstra vindt dat zij goed bezig zijn en het ver­dienen. Maar ik sta straks met vijf­tien veldspelers op het veld, dat is te weinig”, aldus Bos, die er wel mee kan leven dat de selectie pas in de loop van de tijd met externe aankopen of huurlingen wordt aangevuld. „ Dan hebben deze spe­lers ook de tijd om zich te bewij­zen. Misschien zijn er jongens die zich snel ontwikkelen of jonge ta­lenten die zich openbaren. Als ik zie hoe fris en gretig Julian Jenner terugkomt, dan kan hij misschien een belangrijke rol gaan spelen”, al­dus Bos, die zijn sleutelspeler Rog­ier Molhoek snel hoopt terug te krijgen na diens enkeloperatie en revalidatie in Zeist. „Een hele be­langrijke speler voor ons, hopelijk is hij er snel weer bij.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: