3 oktober 2014 In de media

Leerdam is los

Kelvin Leerdam kon zijn geluk niet op nadat hij eindelijk weer eens het net vond voor Vitesse. De verdediger viel vorig seizoen op door aan de lopende band het net te vinden. Dit seizoen wilde het nog niet echt vlotten.
Tegen ADO Den Haag werd hij als middenvelder geposteerd en dat wierp zijn vruchten af. Hij scoorde twee keer tegen de Hagenaren.

Onderdeel
"Het is lekker om doelpunten te maken. Vorig jaar had ik het geluk dat ik heel veel kon scoren. Dit jaar heb ik een paar kansen gemist, dat is ook onderdeel van het spel. Vandaag gaan ze erin; de kop is er af, tijd om zo door te gaan", zegt Leerdam tegen Fox Sports.

"Ik twijfel niet aan mezelf. Niemand komt hier om te missen. Scoren is het leukste wat er is. Ik heb er een aantal gemist, dat is een feit, maar het waren twee lekkere goals. Vooral tegen een team als ADO, dat moeilijk te verslaan is dit jaar."

Belonen
Vitesse begon goed aan het seizoen, maar pakte weinig punten. "Je wilt jezelf belonen en je team belonen. Ik heb door m'n loopacties een paar kansen gecreëerd. Nu is het gewoon een kwestie om op deze manier door te gaan."

Leerdam wil niet zeggen dat Vitesse bovenaan had gestaan, als alle kansen waren afgemaakt. "Het had gekund, maar dat is allemaal achteraf praten. We scoren nu twee keer zes keer. Dat zal niet altijd gebeuren, maar je moet gewoon winnen. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken tegen Willem II."
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: