20 januari 2014 In de media

Leerdam niet bezig met transfer, maar sluit niets uit

Kelvin Leerdam gaf na afloop van het gewonnen uitduel met PEC Zwolle (2-1) zaterdag toe dat het ook verkeerd had kunnen gaan. Patrick van Aanholt scoorde in de slotminuut voor Vitesse, an­ders was de wedstrijd in Zwolle in 1-1 geëindigd.
„Dat is het geluk van de koploper”, grapte de rechts­back.

Een gelijkspel zou een teleurstel­ling zijn geweest voor Leerdam. „Dat was het gelijkspel bij Hera­cles ook (laatste competitiewed­strijd voor de winterstop, red.).

We zijn 2014 goed gestart. Al was dit zeker niet onze beste wed­strijd. Maar vergeet niet dat we nog geen half jaar bij elkaar zijn. Eigenlijk vind ik het best snel gaan. We hebben onszelf in korte tijd een bepaalde speelstijl aange­meten.”

Vitesse speelt erg aanvallend en krijgt daarvoor veel lof. Leerdam: „Ook vandaag waren we domi­nant. Alle spelers, behalve Piet Velthuizen, stonden op de helft van PEC. Het veld was heel klein en een opening vinden is dan las­tig. We speelden niet goed, maar het resultaat mag er zijn.”

Leerdam geef verdedigend heel weinig weg en scoorde al zeven­maal dit seizoen. Met zijn goede spel zou hij de aandacht hebben getrokken van Southampton en Newcastle United, twee clubs uit de Engelse Premier League. De rechtsback wilde er zaterdag wei­nig over kwijt. „Ik heb het ook ge­lezen op internet. Ik blijf daar heel rustig over. Mocht het con­creet worden, dan hoor ik dat via mijn zaakwaarnemer en Vitesse.

Ik houd mij er nu niet mee bezig. Maar het is natuurlijk altijd fijn om in verband te worden ge­bracht met grote buitenlandse clubs. Dat is een compliment. Dan doe je het blijkbaar goed.”

Afgelopen zomer tekende Leer­dam een vierjarig contract in Arn­hem. Maar de Utrechtenaar sluit een vroegtijdig vertrek niet uit.

„In het voetbal moet je niets uit­sluiten. Je hebt te maken met drie partijen, Vitesse, de speler en de club die interesse toont. Op dit moment ben ik alleen bezig met Vitesse. We hebben een heel leu­ke groep, met jongens die elkaar wat gunnen. Ik heb in korte tijd veel nieuwe vrienden gemaakt.

We hebben goede trainers waar­mee ik goed kan praten. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. Ik hoef niet weg.”

Zondag treffen de Arnhemmers in GelreDome NEC. Leerdam: „De eerstvolgende wedstrijd is het enige dat telt. Wij praten niet over een eventueel kampioen­schap, over een feest op de Koren­markt. Wij bekijken het van wed­strijd tot wedstrijd. Tegen NEC moet het beter dan tegen PEC.”

Mike Havenaar keert terug van een schorsing, dus voorin heeft Vitesse meer opties. Leerdam: „Hopelijk zijn de papieren van Bertrand Traore (gehuurd van Chelsea) dan ook geregeld. Want dat is een goede speler.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: