12 april 2016 In de media

Leerdam stapt naar vakbond vanwege straf Vitesse

De situatie van Kelvin Leerdam bij Vitesse wordt met de dag uitzichtlozer. Hij is naar spelersvakbond ProProf gestapt om een hoge boete en zijn terugzetting naar de Onder-19-selectie aan te vechten.
Naar aanleiding van een interview met Voetbal International nam Vitesse harde maatregelen tegen Leerdam. De vleugelverdediger kreeg een maximale boete van tien procent van zijn maandsalaris en werd teruggezet naar de hoogste jeugdploeg.

Vakbondsdirecteur Ko Andriessen: 'Vitesse heeft aangekondigd dat Kelvin opnieuw een maximale boete krijgt. Deze heeft hij in januari ook al gehad. In onze ogen is dit onterecht. We accepteren de boete dan ook niet. Er zijn meerdere redenen. Zo kan dat niet met het oog op de cao. Een dergelijke straf zou in Kelvins contract moeten staan én dat staat het niet. Ten tweede heeft de club het bewuste interview op voorhand gelezen en zelfs aanpassingen doorgevoerd. Hoe kun je dan later alsnog straffen?'

'Ten derde, en dat is zeker niet onbelangrijk: Kelvin heeft niks heftigs gezegd. Wij hebben een brief met deze punten naar Vitesse gestuurd, daar is vorige week een reactie opgekomen. De jurist van Vitesse liet weten dat Kelvin de club in diskrediet heeft gebracht en geheimen naar buiten heeft gebracht. Daar hebben wij weer op gereageerd met de vraag: op welke gronden heeft hij de club dan in diskrediet gebracht? Bovendien traint hij met de Onder-19 mee, dat mag volgens de cao helemaal niet! In zijn contract staat dat hij zich beschikbaar moet houden voor wedstrijden en trainingen van het eerste en tweede elftal.'

Andriessen voegt er nog aan toe dat het hem bevreemdt, dat Vitesse geen gehoor geeft aan de berichten van zaakwaarnemer John Veldman. Deze wilde met technisch directeur Mo Allach om tafel maar wacht nog altijd op een uitnodiging. Mo Allach was zelf niet bereikbaar voor commentaar. De kans is zeer aannemelijk dat Vitesse en Leerdam op termijn afscheid van elkaar nemen. De verdediger heeft nog een contract tot de zomer van 2017.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: