12 februari 2017 In de media

Leerdam: Ongelofelijk verlies

De 2-0 nederlaag tegen Willem II kwam zaterdag hard aan bij de spelersgroep van Vitesse. „We hebben het laten liggen door geweldige kansen te missen”, sprak Kelvin Leerdam na afloop.
Leerdam liep uit frustratie ook nog eens tegen een gele kaart aan en is daarmee geschorst voor de wedstrijd van volgende week zondag tegen Ajax. Hij kreeg de boeking van arbiter Martin van den Kerkhof voor commentaar op de leiding. ,,Balen”, zei Leerdam. ,,Ik miste dit seizoen ook al de wedstrijd tegen PSV (hamstringblessure, red.). En nu Ajax.”

Kater
De back verliet zo met een kater GelreDome. ,,Ik moest scoren in de eerste helft”, sprak hij. ,,Ik kon niet laag schieten, want de keeper (Kostas Lamprou, red.) lag daar. Jordens Peters haalt vervolgens de bal van de lijn.”

Frustrerend
,,Dat hebben ze daarna nog een stuk of drie keer gedaan”, vervolgde Leerdam. ,,En Adnane Tighadouini schiet op de lat. We moeten gewoon drie keer scoren. Dit is dus ongelofelijk. Frustrerend ook. We hebben Willem II in leven gehouden.”

Tempo
Leerdam keek in de spiegel. ,,We kunnen alleen onszelf verwijten maken. Het tempo was vaak te laag, wij missen de kansen. We laten de zege liggen. Het is een gemiste kans. Bij een overwinning hadden we vierde kunnen staan. Die beloning blijft nu uit.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: