11 mei 2020 In de media

Leerzaam jaar voor huurling Grot

Het seizoen van Jay-Roy Grot is niet geslaagd. Dat concludeert de 22-jarige aanvaller zelf in gesprek met de Gelderlander. Vitesse huurde Grot van Leeds United.
Grot was aanvankelijk een vaste waarde, maar kwam onder vuur te liggen en maakte steeds minder minuten. "Uiteindelijk is het seizoen op sportief vlak niet geslaagd", maakt hij de balans op. "Maar spijt heb ik niet. Ik heb veel geleerd. Ik heb me ontwikkeld. Op trainingen lukten acties vaak wel. Dat moet ik in wedstrijden laten zien. Op mentaal vlak ben ik echt gegroeid."

De aanvaller, die zo nu en dan werd uitgefloten in het Gelredome, is dit seizoen 'intensief bezig geweest met een mental coach'. "Ik heb me afgesloten van de buitenwereld. Ik heb mijn zelfvertrouwen aangewakkerd. Ik kijk nu ook meer naar de positieve kanten van een jaar Vitesse. Ondanks de tegenslagen vind ik het hartstikke mooi bij Vitesse te hebben gevoetbald."

"Intussen staat dan die laatste goal van Vitesse (1-0 tegen FC Twente, red.) achter mijn naam. Dat is de laatste herinnering aan de competitie. Als je scoort, ben je de held, hè", stelt Grot tevreden vast. In de zomer keert hij terug naar Leeds United. "En daarna? Dan zie ik wel. Voorlopig is er helemaal geen voetbal."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: