27 juni 2016 In de media

Lelieveld en Klein Holte bij voorlopige selectie Oranje O19

Julian Lelieveld en Joris Klein Holte bereiden zich met Oranje O19 voor op het EK in Duitsland. KNVB-coach Aron Winter maakt na de laatste trainingsstage zijn definitieve selectie bekend. Op het EK wordt gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Engeland, Frankrijk en Kroatië.
Beide Vitesse-spelers maken deel uit van een selectie van 30 namen. Klein-Holte verving vorige week Feyenoorder Nigel Robertha. Lelieveld stond zondag en maandag nog op het veld bij de training in Arnhem. De verdediger, sinds dit seizoen deel uitmakend van de selectie, was vorig jaar in de zomer ook actief met Oranje O19.

"Ik was vorige week al aan het trainen met Oranje O19. Nu train ik hier en daarna sluit ik weer aan bij Oranje. Vorig jaar was ik er ook al bij, dus ik hoop ook dit jaar met een mooie ervaring terug te komen naar Vitesse", aldus Lelieveld na de training bij Vitesse.

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 neemt het op het Europees kampioenschap 2016 op tegen Engeland, Frankrijk en Kroatië. Als de Vitessenaren tot de definitieve selectie behoren komen ze in het duel tegen de Engelsen waarschijnlijk de oud-spelers Izzy Brown en Dominic Solanke tegen. De aanvallers maken deel uit van de selectie van Engeland O19.

De andere groep bestaat uit Duitsland, Italië, Portugal en Oostenrijk. Het EK vindt van 11 tot en met 24 juli plaats in Duitsland. De beste nummers twee van elke groep gaan naar de halve finales. Die zijn op 21 juli. De finale is op 24 juli. 

De vier halve finalisten en de winnaar van een wedstrijd tussen de nummers drie van elke groep (wedstrijd op 21 juli) plaatsen zich voor het WK onder 20. Dat WK is van 20 mei tot en met 11 juni 2017 in Zuid-Korea.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: