2 augustus 2018 In de media

Leonid Sloetski: ‘Ik voel altijd druk’

De druk is al vroeg in het seizoen voelbaar. Vitesse moet vandaag ten koste van FC Viitorul Constanta de derde kwalificatieronde van de Europa League (tegen FC Basel) halen.
De Arnhemmers hebben door het gelijkspel van vorige week in Roemenië (2-2) de favorietenrol.

,,We zijn beter, natuurlijk", zei coach Leonid Sloetki gisteren. ,,Maar dit is voetbal, het beste team wint niet altijd. Het verschil is ook niet heel erg groot, we zijn echt niet drie keer beter."

Voor Sloetski is de Europa League een speerpunt dit seizoen. Uitschakeling vanavond zou een blamage zijn. ,,Ik voel altijd druk, maar dat komt vanuit mezelf", zegt de Rus. ,,Voor ons is het belangrijk om de volgende ronde te halen."

Vitesse stelde teleur in Roemenië, maar knokte zich wel terug na een 2-0 achterstand. Sloetski: ,,We hebben serieus huiswerk meegekregen. Vorige week hebben we fouten gemaakt, nu moet het kwalitatief en qua resultaat beter."

Sloetski gaat 'kleine wijzigingen' doorvoeren in zijn elftal. Het ligt voor de hand dat Matus Bero op het middenveld de voorkeur krijgt boven Thomas Bruns. Centraal achterin is een sterke concurrentiestrijd met Maikel van der Werff, Rasmus Thelander en Jake Clarke-Salter.

Spits Tim Matavz ontbrak gisteren op de training. De Sloveen werkte een individueel programma af. Wat hij precies mankeert, is onbekend.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: