6 mei 2021 In de media

Letsch: Alleen resultaten tellen in deze fase’

Vitesse en Sparta openen speelronde 32 in Rotterdam. Na de winst op PEC Zwolle (2-1) wil de ploeg met drie punten de volgende stap zetten om die zo felbegeerde vierde plaats vast te houden. “Wij moeten zelf een goed resultaat behalen en niet naar anderen kijken.”

Na de verrassende speelronde 31 met een winnende treffer van Idrissa Toure in de extra tijd en een nederlaag van Feyenoord in Den Haag, is het gat met Feyenoord vijf punten geworden. Vooralsnog heeft de ploeg van Thomas Letsch nog niets, maar met nog 3 wedstrijden te gaan komt Europees voetbal wel heel dichtbij. Focus op de eerstvolgende wedstrijd, daar gaat het om.

“Beide ploegen strijden om Europees voetbal. Dat moet een interessante wedstrijd opleveren”, aldus Thomas Letsch. “Het belangrijkste is echter dat wij een goede prestatie leveren. We moeten enkel en alleen naar onszelf kijken. Winnen vrijdagavond en die vierde plaats behouden. Dat is ons doel. Uitslagen op andere velden is voor latere zorg. Ik houd niet van ‘als’, ‘mits’ en ‘misschien’. Alles draait om resultaat in deze fase van de competitie.”

Sparta, de ploeg van trainer Henk Fraser, heeft een prima serie achter de rug en mag daardoor nog altijd hopen op een plek in de Play-offs. Drie overwinningen in de laatste 3 duels op Het Kasteel heeft daar zeker aan bijgedragen. Het is dringen geblazen met concurrenten als Fortuna Sittard, sc Heerenveen en FC Twente. Alle vier azen ze op de plek van Heracles Almelo, de huidige nummer 8.

In vergelijking met het gewonnen duel vs PEC Zwolle keren Riechedley Bazoer, Jacob Rasmussen, Sondre Tronstad en Maxi Wittek terug van een schorsing. Letsch: “Alleen Patrick Vroegh is nog niet inzetbaar. Goed en belangrijk om in deze fase van de competitie keuzes te kunnen maken.”

Terug in het elftal is ook Eli Dasa. De verdediger viel uit in de bekerfinale vs Ajax en moest de afgelopen duels noodgedwongen vanaf de tribune bekijken. “Ik ben blij weer terug te zijn en in het veld mijn bijdrage te kunnen leveren. Vorige week deed ik dat samen met enkele medespelers in de laatste seconde door te juichen op de tribune, haha. Dat was wel een mooi moment, maar ik sta liever op het veld. Wat het plan is vrijdag? Drie punten pakken. En niets anders dan dat.”

Sparta Rotterdam vs Vitesse begint vrijdag 7 mei om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: