30 oktober 2021 In de media

Letsch baalt nog steeds van Vitesse-nederlaag: ‘Verpest echt de stemming’

Vitesse-trainer Thomas Letsch is het niet eens met de kritiek die hij en zijn ploeg te verwerken krijgen. De Arnhemmers verloren veel punten na Europese wedstrijden, waar veel fans niet blij mee zijn.

‘Al zeventien officiële wedstrijden’

“Ik begrijp de verwachtingen”, begint Letsch tegenover de Gelderlander. “Maar ik vind de kritiek niet terecht. Al met al staan we er goed op. In Europa zijn de resultaten goed, in de competitie naar behoren. We zijn de nummer zes in de Eredivisie. Met een loodzwaar programma. Wij hebben dit seizoen al zeventien officiële wedstrijden gespeeld. Dan nog: de resultaten in eigen huis, met al drie nederlagen, vallen natuurlijk absoluut tegen. Dat doet iedereen pijn. Vandaar ook dat ik gematigd optimistisch ben.”

“Tegen Eagles (afgelopen zondag verloor Vitesse met 1-2, red.) hebben we gewoon een slecht resultaat neergezet”, gaat Letsch verder. “Die nederlaag verpest echt de stemming. Maar ik zie ontwikkeling in het team. Defensief is er meer stabiliteit. We krijgen minder goals tegen. We scoren daarentegen veel te weinig. Dat is onze achilleshiel. We hebben niemand die al op vijf of zes keer doelpunten staat. Wij hebben geen Zahavi in de spits lopen. Maar in aanvallend opzicht moet wel alles beter.”

‘Goede zege nodig’

Letsch benadrukt vervolgens dat hij tevreden is met zijn selectie. “Ik zie een goede mix tussen ervaring en jonge spelers. Daarbij zie ik een eenheid. Saamhorigheid. De teamgeest is erg belangrijk voor het resultaat. We hebben eigenlijk gewoon een keer een goede zege nodig. Een keer dat Loïs Openda, Oussama Darfalou of Nikolai Baden Frederiksen twee keer scoort. Nu lopen ze tegen een onzichtbare muur aan. Voor Vitesse zijn er zo geen makkelijke wedstrijden.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: