7 mei 2021 In de media

Letsch boos op arbiter Nijhuis

Vitesse-trainer Thomas Letsch is na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam absoluut niet te spreken over de arbitrage onder leiding van Bas Nijhuis. De oefenmeester stelt dat zijn ploeg in de eerste helft een zuivere strafschop is onthouden. Hier is Nijhuis het niet mee eens.

Adil Auassar kreeg de bal tegen zijn handen, die hij op dat moment boven zijn hoofd geheven had. Nijhuis zag het gebeuren en liet doorspelen, de VAR greep niet in. “Ik ben boos op de scheidsrechter”, begint Letsch voor de camera van ESPN. “Als ik de beelden zie… Het is een duidelijke penalty, bij een 0-0 stand. Dan kan de wedstrijd de andere kant op vallen. Tuurlijk ben ik bozer op het team, maar dit begrijp ik niet.”

Nijhuis is het hier niet mee eens. “De arm is boven het lichaam, de bal komt er zeker tegenaan. Auassar probeert weg te draaien en heeft zijn armen boven het lichaam, daar kan hij niets aan doen. Ik vind dit never nooit opzettelijk hands… Er zullen scheidsrechter zeggen: dit is hands. Maar voor mij was dit makkelijk op het veld.”

Sparta Rotterdam wist het duel vervolgens naar zich toe te trekken en ging er met een 3-0 overwinning vandoor.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: