19 oktober 2021 In de media

Letsch: ‘Deze overwinning op NEK voelt helemaal lekker’

Vitesse-trainer Thomas Letsch is enorm verheugd met de overwinning op NEC. “Deze overwinning in de derby tegen NEK voelt helemaal lekker”, zegt de Vitesse-coach.

De trainer vond de sfeer in het stadion geweldig, maar was niet helemaal te spreken over de vertoning van zijn ploeg. “Het is niet helemaal wat ik verwacht had, moet ik eerlijk zijn. De eerste helft hebben we volledig gecontroleerd en moeten we een tweede treffer maken, maar aan het einde werd het vechten. Dan komt het publiek erbij en gooit de thuisploeg alles erin wat ze hebben. Ze schieten dan nog twee keer op doel, maar werden niet gevaarlijk. Wij winnen dus verdiend in een wedstrijd met een topsfeer en uiteindelijk een prachtig resultaat.”

De overwinning kwam tot stand door een doelpunt van Nikolai Baden Frederiksen die een assist kreeg van Oussama Darfalou. Maar laatstgenoemde zou hands hebben gemaakt en de bal over de achterlijn hebben laten gaan voordat hij de assist kon geven. Velen riepen dan ook dat het doelpunt van Vitesse onterecht zou zijn.

“Daar ben ik het niet mee eens”, stelt Letsch. “Natuurlijk is dit een terechte goal. Als de VAR er naar kijkt, pakken ze de lineaal erbij en bekijken ze alles tot in detail. Dan is dit toch gewoon een doelpunt?”

‘Op de goede weg’

Vitesse won voor de interlandbreak ook van Feyenoord en maakt nu ook stappen op de ranglijst. “We hebben Feyenoord inderdaad verslagen, Groningen verslagen, tegen Rennes goed gespeeld en nu weer gewonnen. Mensen die zeggen dat Vitesse niet loopt, spreken niet de waarheid. We zijn op de goede weg. We hebben ons vandaag ook warm kunnen spelen voor de wedstrijd tegen Tottenham, dat wordt een absoluut hoogtepunt.”

NEC – Vitesse 0 – 1
Eredivisie 2021 – 2022
De Goffert, Nijmegen

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: