31 mei 2022 In de media

Letsch dreigt: ‘Als dat het wordt, ben ik de verkeerde persoon voor Vitesse’

Thomas Letsch heeft absoluut geen trek in een ‘overgangsjaar’ met Vitesse. De Arnhemse club raakt deze zomer een groot aantal sleutelspelers kwijt en de trainer wil aan de slag met gedegen vervangers, anders dreigt hij ook zelf te vertrekken.

Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi, Loïs Openda, Jacob Rasmussen, Adrian Grbic, Eli Dasa en Yann Gboho speelden zondag tegen AZ (6-1 verlies) hun laatste wedstrijd voor Vitesse. Nu de Russische eigenaar Valery Oyf de club in de verkoop heeft gezet, is het onzeker of het enorme kwaliteitverlies opgevangen kan worden.

“Wat we de afgelopen twee jaar hebben opgebouwd, valt behoorlijk uit elkaar”, bevestigt Letsch in gesprek met De Telegraaf. “Er gaan veel spelers weg en tot nu toe zijn er nog geen nieuwe spelers.”

Letsch zit met veel vraagtekens en zaait ook twijfel over zijn eigen toekomst. “Mijn contract loopt nog een jaar door, maar misschien zegt de club wel dat ik weg moet. En voor mij geldt dat ik perspectief wil zien.”

Een overgangsjaar, waarin Vitesse vooral moet inzetten op eigen jeugd, ziet Letsch niet zitten. “Als dat het wordt, dan ben ik daarvoor de verkeerde persoon. Dat ga ik niet doen. Ik heb hier twee seizoenen iets opgebouwd en ga zeker geen overgangsjaar doen. Als de vereniging het doel heeft een overgangsjaar in te gelasten, dan moeten ze ondanks mijn doorlopende contract niet bij mij zijn.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: