22 december 2020 In de media

Letsch: ‘Een van beste verdedigers van Nederland’

Danilho Doekhi is dit seizoen de onopvallende rots in de branding bij Vitesse, dat net als koploper Ajax pas negen tegentreffers kreeg in de Eredivisie. Trainer Thomas Letsch van de Arnhemmers geeft hoog op van de 22-jarige centrale verdediger.

Doekhi vormt een defensie met Jacob Rasmussen en Riechedly Bazoer. “Het zijn drie totaal verschillende persoonlijkheden die elkaar heel goed aanvullen”, zegt Letsch tegen Omroep Gelderland. “Die mix heb je ook nodig. Bazoer is de artiest, Rasmussen de coachende speler die je altijd hoort en Doekhi is wat stiller en meer bescheiden. Ik heb veel respect voor Danilho. Hij is echt een complete verdediger die alles in huis heeft.”

“Ik vind hem één van de beste verdedigers in Nederland”, vervolgt de Duitse oefenmeester zijn lofzang over de voormalig jeugdspeler van Ajax. “Fysiek sterk, goed in de duels en technisch ook prima onderlegd. Hij maakt geen fouten, ik kan alleen maar heel tevreden zijn. Perr Schuurs speelt bij Ajax, maar Doekhi zou daar ook heel goed achterin kunnen spelen. Hij verbetert zich ook steeds opnieuw.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: