20 oktober 2021 In de media

Letsch en Baden Frederiksen genieten nu al van uitverkocht thuis

Vol verwachting klopt het geel-zwarte hart. Nog één dag, dan staat voor Vitesse het schitterende affiche tegen Tottenham Hotspur in de poulefase van de UEFA Europa Conference League op het menu. Trainer Thomas Letsch en Nikolai Baden Frederiksen, de matchwinner van de Gelderse derby, blikken vooruit op het fraaie duel in het uitverkochte GelreDome. Donderdag gaat de bal daar om 18.45 uur rollen.

Uitverkocht

Het treffen met Tottenham Hotspur heeft voor een heugelijk gegeven gezorgd. Voor het eerst in jaren is de reguliere capaciteit van 21.248 toeschouwers namelijk uitgebreid. Er zullen circa 24.000 mensen aanwezig zijn. “Dat betekent dat de sfeer opnieuw geweldig wordt”, weet Letsch. “De supporters zullen er, zeker na de derbywinst, weer vanaf de eerste minuut achter staan. We willen dezelfde energie brengen als tegen Stade Rennais FC, Feyenoord en NEC. Dan is er van alles mogelijk in het volle stadion.”

Ook Frederiksen heeft zin om de volle tribunes te aanschouwen. “Het wordt genieten. Als speler droom je ervan om in een vol stadion tegen een topteam te spelen. Morgen komt die droom tot leven. Er heerst gezonde spanning, maar ik heb het gevoel dat het een geweldige wedstrijd wordt.”

Derbyheld

Frederiksen kon de afgelopen dagen figuurlijk op een geel-zwarte wolk zweven, omdat hij zich afgelopen zondag tot derbyheld ontpopte. “De afgelopen dagen waren ongelofelijk. Ik heb zoveel reacties gekregen van de supporters. Ik realiseer me wel hoeveel deze goal betekent voor de fans, de stad en de club”, glimlacht de spits.

Genieten, strijden en het plan volgen

Nu volgt dus Tottenham Hotspur, dat met recht een Europese grootmacht genoemd kan worden. Letsch: “We waren al blij toen we de poulefase bereikten. Nu treffen we ook nog eens de Champions League-finalist van twee jaar geleden. We weten wie ze zijn en hebben respect voor ze, maar we kijken ook naar onze kansen om een resultaat te behalen. Hoewel de focus bij de Spurs vooral ligt op de Premier League en je niet precies weet wie er bij hen aan de aftrap gaan verschijnen, hebben ze ontzettend veel kwaliteit. Het is aan ons om toch de oplossingen en de ruimtes te vinden en de defensie gesloten te houden. Wat dat laatste betreft krijgen we de laatste tijd gelukkig al minder goals tegen.”

Letsch heeft een mooie afsluiter in huis: “We geloven in onszelf en in ons plan. Het gaat om de mix van drie elementen: genieten, strijden en het plan volgen. Als we dit goed voor elkaar hebben, dan ben ik ervan overtuigd dat we een kans maken.”

Vitesse vs Tottenham Hotspur

Het is de eerste keer dat Vitesse de huidige nummer achttien van de Europese clubranking ontmoet. De Arnhemmers speelden wel eerder tegen de Engelse clubs Norwich City, Southampton en Liverpool. Tottenham Hotspur begon de groepsfase met een 2-2 gelijkspel bij Stade Rennais FC en een 5-1 winstpartij tegen NŠ Mura. Er is één speler uit het verleden die voor beide clubs heeft gespeeld: Willem Korsten (Vitesse tussen 1993 en 1999, Tottenham Hotspur tussen 1999 en 2002). Vitesse is bezig aan een clubrecord, omdat het al zes keer op rij wist te scoren in Europa. De laatste twaalf goals werden door negen verschillende spelers gemaakt. Alleen Maximilian Wittek (drie) and Matúš Bero (twee) waren meermaals trefzeker.

De arbitrage ligt donderdagavond in Duitse handen. De 36-jarige Harm Osmers is de scheidsrechter, Marco Achmüller en Robert Kempter zijn de assistent-scheidsrechters en Robert Schröder opereert als vierde official.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: