15 augustus 2021 In de media

Letsch en Schubert kijken na ‘Europese week’ uit naar start Eredivisie

Na een pittig gevecht in Ierland, waarin Vitesse als winnaar uit de strijd kwam, is er weinig tijd om door te schakelen. Komende zondag gaat de Eredivisie namelijk om 14.30 uur van start, met de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Coach Thomas Letsch en doelman Markus Schubert mikken vanzelfsprekend op een sterke start van de competitie.

Exact twaalf uur na het laatste fluitsignaal in het Tallaght Stadium, waar na negentig minuten voetbal tegen Dundalk FC een 1-2 stand op de borden stond, stond Vitesse weer fris en fruitig op de luchthaven van Dublin. De selectie pakte daar het vliegtuig naar Weeze, om vervolgens in de gloednieuwe spelersbus naar Papendal te rijden. Bij terugkomst lag het vizier meteen alweer op PEC Zwolle. Op het trainingsveld en in het krachthonk, maar ook in de spreek- en analyseruimtes.

Letsch: “Alleen maar mooi”
Het snelle schakelen hoort bij een ‘Europese week’, weet Letsch. “Het is een nieuwe situatie, maar het is alleen maar mooi voor ons. Hier houden we juist van, als voetballiefhebbers. Ik vind het prachtig”, stelt de Vitesse-trainer, die direct weer met het hoofd bij de volgende wedstrijd zit. Toch werd er ook nog even teruggekeken. “Het was pittig, want Dundalk vocht als leeuwen met de fans achter zich, maar we hebben de klus geklaard. Dat is belangrijk en stemt tot tevredenheid.”

Maar nu is de focus dus volledig verzet richting PEC Zwolle. “Een typisch Nederlandse ploeg, met een nieuwe coach en nieuwe ideeën”, vertelt Letsch. “Het is weer een heel ander team dan Dundalk. We gaan er alles aan doen om fris en klaar voor de wedstrijd te zijn. Het gevoel na donderdag is prima, maar we willen nu ook goed starten in de Eredivisie.”

Schubert

Eén van de uitblinkers aan Vitesse-zijde tegen Dundalk was zonder twijfel Schubert. “We hebben het als team onnodig spannend gemaakt, maar ik kan inderdaad wel tevreden zijn over mijn wedstrijd. Het is altijd fijn om het team te kunnen helpen. Ik wil het vertrouwen ook graag terugbetalen.”

Schubert vindt het mooi dat de Eredivisie op het punt van beginnen staat. “Ik ben zeer positief over deze attractieve competitie, die ik in Duitsland altijd goed gevolgd heb. Ik verheug me op de start. Ik heb het überhaupt erg naar mijn zin bij Vitesse. Ik voel me echt op mijn plek in dit team.”

Personele situatie

Aanvoerder Danilho Doekhi viel tegen Dundalk FC vlak voor tijd uit met een spierblessure. “Hij wordt nog onderzocht, maar hij zal er vermoedelijk wel even uit liggen”, aldus Letsch. Eli Dasa sluit zaterdag weer aan bij de groepstraining, wat ook geldt voor Loïs Openda, Romaric Yapi en Oussama Tannane. Het herstel van Jacob Rasmussen en Daan Reiziger zal nog wat langer in beslag nemen.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: