31 oktober 2021 In de media

Letsch: ‘Gelukkige winst, maar we hielden altijd het geloof’

Zwaarbevochten maar wel verdiend. Vitesse pakte drie belangrijke punten en weer gebeurde dat in een uitwedstrijd. “We waren wat gelukkig omdat de goal pas op het eind viel.”
Toch kwam de driepunter in Friesland Vitesse toe. Zeker in de tweede helft bleef de Arnhemse club op jacht naar goals en was het ook veel dominanter dan voor rust. Letsch had daar zeker een aandeel in door in de rust een aantal tactische wijzigingen door te voeren. Von Moos en Domgjoni bewezen als invallers hun waarde. “Ze hebben allebei nog niet zo veel gespeeld, maar we hadden meer ‘voetbal’ nodig op het veld. Dat was wel duidelijk”, aldus de Duitse coach.
Bazoer werd doorgeschoven naar het middenveld. Gboho kwam wat meer vanaf de zijkant. Vitesse kreeg veel meer grip, waar het voor rust ronduit slordig was en een te laag tempo hanteerde. “Het ging ook vooral om de posities die we beter moesten bezetten. En we hadden spelers die tussen de linies zouden komen. Von Moos heeft diepte in zijn spel en dat zag je ook bij de 1-1. Met Domgjoni kwam er meer structuur en voetbal in de ploeg.”

Kantelen

“We hebben de wedstrijd kunnen omdraaien en kregen in de tweede helft veel kansen. Alleen maken we ze te weinig af. Nu viel de goal omdat we er ook in bleven geloven. Dat het dan op het eind gebeurt is wel een beetje gelukkig. Maar die kansen afmaken. Dat blijft wel terugkomen en moet beter”, vindt Letsch.
Vitesse won in de slotfase dus alsnog en Openda maakte zijn tweede goal. Letsch beaamde dat de aanvaller hele goede met ook domme dingen afwisselt. “Zo’n gele kaart, dat moet hij niet doen. Is ook niet nodig. Rust bewaren, daar moet hij nog wel wat in verbeteren. Maar hij maakt twee goals. Twee uitstekende goals ook en Lois is nu zelfs onze topscorer met vijf goals in de eredivisie”, reageerde Letsch.
Openda glunderde. “Dit is goed voor het team zo vlak voor Tottenham komende donderdag. Ik hoop me dan weer te kunnen laten zien, want het zijn de grote wedstrijden. Maar deze punten zijn belangrijk voor ons. Heerenveen stond vooral te verdedigen na die rode kaart en wij waren niet goed. We lieten de bal niet snel rondgaan. In de tweede helft deden we dat wel.”
Bazoer beaamde dat. “Het was in de eerste helft slordig. En dan krijg je nog een tegengoal ook. Dat was niet best. Maar de tweede helft was veel beter met goede kansen. We winnen verdiend.”
SC Heerenveen – Vitesse 1 – 2
Eredivisie 2021 – 2022
Abe Lenstra stadion Heerenveen

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: