27 februari 2022 In de media

Letsch geniet van energie Vitesse: ‘Wij waren duidelijk beter dan NEC’

Thomas Letsch gaat de boeken in als trainer met twee zeges in de derby van het seizoen 2021-2022. De Duitser is verheugd over de 4-1 overwinning op NEC in GelreDome. ,,Wij waren duidelijk beter dan NEC”, sprak hij na afloop.

“Winnen is altijd mooi”, zei Letsch in GelreDome. “En deze cijfers zijn daarbij fraai. Voor de fans is dit fantastisch. Die vieren het feest.”

Letsch prees de strijdlust van Vitesse. De Arnhemse formatie richtte zich op na de goal van Mikkel Duelund na 49 minuten voor NEC. ,,We kregen een tik”, stelde Letsch. ,,Dat was de eerste gevaarlijke aanval van NEC. Maar daarna richtte het team zich op. Ik heb genoten van de energie die wij in de wedstrijd hebben gestoken. Dat was super. En we waren goed in de standaardsituaties.”
Letsch vind de zege ‘meer dan terecht’. Vitesse was op alle fronten beter. ,,Het veld is echt slecht”, zei de trainer. ,,Daarop hebben we goed voetbal gespeeld. We wonnen alle duels. Maar voorin werden de verkeerde keuzes gemaakt. Daar was het te vaak onnauwkeurig, misten we overzicht of gingen we voor eigen succes. We hadden de wedstrijd zo nog veel vroeger kunnen beslissen. Maar nu is het 4-1, dat stelt ons ook tevreden. NEC heeft weinig kansen gehad. We hebben ze afgetroefd. Dit is een volledig terechte overwinning.”

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: