17 januari 2022 In de media

Letsch gooit het roer niet om tegen DVS’33 Ermelo: ‘Dat vind ik niet handig’

Vitesse-trainer Thomas Letsch is niet van plan om voor het bekerduel met DVS’33 Ermelo zijn basiselftal compleet om te gooien. De Arnhemmers ontvangen de amateurs dinsdag in de achtste finales van het toernooi om de TOTO KNVB-Beker.

Vitesse kan in GelreDome niet beschikken over Sondre Tronstad, die niet ongeschonden uit de strijd kwam bij de zege op Feyenoord. Letsch geeft aan niet een heel ander elftal het veld in te sturen als zaterdagavond in De Kuip. ‘Dat vind ik niet handig, al zullen we waarschijnlijk wel enkele wijzigingen doorvoeren’, aldus de Duitser op de clubsite van Vitesse.

‘De start van het jaar – een overwinning bij Feyenoord – geeft een zeer positief gevoel. We weten hoe mooi de beker kan zijn. Vorig seizoen hebben we het toernooi vanaf het eerste moment tot en met de finale serieus benaderd en dat is dit seizoen niet anders. We willen zo lang mogelijk meestrijden op drie fronten en hopen na de winst van zondag dit seizoen nog een keer in De Kuip te kunnen spelen. De weg is weliswaar kort, maar ook lastig’, zei Letsch, die vorig jaar met Vitesse de bekerfinale verloor van Ajax.

De coach van de Arnhemmers waakt voor onderschatting tegen DVS’33, uitkomend in de Derde Divisie. ‘Iedereen verwacht een zege, maar onderschatting is het slechtste wat je kan doen. DVS’33 heeft niet zomaar FC Eindhoven verslagen. Ze hebben een prima ploeg. Maar uiteraard ben ik ervan overtuigd dat we verder gaan als we onze job doen. Dat willen we ook graag. De beker is een mooi avontuur en de kortste weg naar Europees voetbal.’

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: