20 september 2021 In de media

Letsch heeft simpele verklaring voor pijnlijke nederlaag Vitesse

Niet voor het eerst dit seizoen stelde Vitesse in eigen huis teleur. Na Willem II (0-3) won zondag ook FC Twente (1-4) met ruime cijfers in GelreDome. De Arnhemmers staan na vijf wedstrijden op zes punten. Thomas Letsch was teleurgesteld, maar bleef nuchter.

‘Dit is zeer teleurstellend’, zei Letsch tegen de aanwezige media. ‘Als je zoveel doelpunten tegen krijgt en thuis verliest, dan doet dat pijn. Het verhaal van deze wedstrijd is wel simpel. Wij maken te veel fouten en incasseren daardoor doelpunten. In de tweede minuut ging het al mis bij de vrije trap van Twente. Ik denk niet dat Twente de betere ploeg was. Wij maakten de fouten. We verzuimden zelf te scoren en vervolgens maakten we weer een fout.’

Wissels

Letsch greep in de rust in met drie wissels. ‘We kwamen goed uit de kleedkamer en zetten druk, maar toen volgde weer een fout en stond het 0-3. Met zo veel fouten kun je geen wedstrijd winnen. Wedstrijden gaan om details en bij ons zullen die beter moeten dan vandaag. Waar die fouten vandaan komen? Daar is niet één verklaring voor. We krijgen de doelpunten te makkelijk tegen, daar moeten we aan werken.’

Niet voor het eerst stelt Vitesse na een Europese wedstrijd teleur in de Eredivisie. Volgens Letsch is het een nieuwe situatie. ‘Daar zitten heel veel clubs mee. Voor het eerst Europees, vaak midweekse wedstrijden. Daar moet men aan wennen. Ik ben ervan overtuigd dat we dit kunnen omdraaien, maar dat moet wel snel gaan.’

Letsch wisselde in de rust onder anderen Oussama Tannane, die tegen NS Mura nog uitblonk. ‘Maar dat had niet met de doordeweekse wedstrijd te maken. We schakelden over van twee naar één aanvallende middenvelder. Oussama speelde, net als veel anderen, niet zijn beste wedstrijd. Dat is geen verwijt naar hem. Door de wissels kwamen we na rust wel beter voor de dag.’

Toch mag de Europese deelname van Vitesse geen excuus zijn voor de slechte prestaties tegen Willem II en Twente. ‘Never, ever‘, was Letsch duidelijk. ‘We willen Europees spelen, dan moeten we het nu aangrijpen. Ik ben ervan overtuigd dat wij beter kunnen. Deze nederlaag is teleurstellend en doet pijn, maar komende week gaan we alweer verder tegen FC Groningen. Druk? Dat voel ik niet. Natuurlijk willen we winnen, maar druk is er niet. Maar ja, als je wint, voel je je beter dan wanneer je verliest. En als je de lotto wint, voel je je ook beter dan wanneer je in de schulden zit. Zo is het leven.’