13 december 2020 In de media

Letsch: ‘Het is gewoon een strafschop. De VAR faalt daar wel’

Vitesse speelde zondag volgens Letsch de beste eerste helft van het seizoen. “We speelden echt goed. Wij maakten de dienst uit op het veld. Heerenveen maakte voortdurend overtredingen om het spel te vertragen. We creëerden weinig kansen. Maar we stonden ook voor en muur van tien man. Dan is het altijd lastig de opening te vinden. Ik vond de eerste helft goed, maar we hadden wel meer moeten scoren. Dan was Heerenveen nooit terug gekomen.”

Duidelijke strafschop

Ook in de tweede helft hadden de Arnhemmers de gelegenheid om de wedstijd te beslissen. Volgens Letsch was dat ook terecht geweest en had het gevaarlijke spel in het strafschopgebied van Heerenveener Hajal tegen Tannane bestraft moeten worden met een penalty. “We hebben de beelden teruggezien. Dat is gewoon een strafschop. Ik vind het vooral vreemd dat dan de VAR wel aangeeft het moment terug te kijken en dat de scheidsrechter niet gaat kijken.”

Communicatie met VAR werkte niet goed

Op dat moment werkte de verbinding tussen de scheidsrechter en de VAR niet, zo kreeg Letsch te horen. “De reden was ook dat de communicatie niet goed werkte”, verklaarde Letsch tegen de Gelderlander. “Dat vind ik dan wel een kwalijke zaak. Het is de 88ste minuut, en cruciaal moment. De VAR faalt daar dan wel.”
De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.  Donderdag wacht de uitwedstrijd in Tilburg in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen Willem II.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: