12 december 2020 In de media

Letsch: ‘Ik ben hartstikke positief. Vitesse vormt één blok clubgevoel’

‘Vitesse vormt één blok’

Vitesse-coach Thomas Letsch laat zich niet uit het veld slaan door één verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle. Hij ziet het als een losstaand incident en keer al weer snel vooruit met zijn staf en team. “Ik ben hartstikke positief. Natuurlijk kan het voetbal altijd weer beter. Maar we hebben een duidelijke speelwijze neergezet. In de eredivisie is er respect. Iedereen ziet ons spelplezier. We staan op 25 punten. Bij de corona-uitbraak eind september in de staf zag ik het clubgevoel. Anderen stonden op (Edward Sturing als eenmalig coach). Vitesse vormt één blok. We staan er gewoon goed op.”

‘Wij staan tussen Ajax en PSV, dat vervult mij met trots’

De trainer is tevreden over het tot nu toe behaalde resultaat maar blijft met beide benen op de grond staan. “We spelen een hoofdrol in de competitie. Maar we moeten wel realistisch blijven. Ajax en PSV zijn Europese top. Daarna heb je Feyenoord en AZ. Die worden hoger aangeslagen. Daar staan wij tussen. Dat vervult me met trots. Maar daarmee staan tegenstanders nu anders tegen ons. Iedereen probeert het recept te vinden ons te verslaan. Dat doen ze bij Heerenveen nu ook. Wij moeten dan weer een antwoord op die strijdwijze geven.”

‘Het is lastig voetballen tegen ons’

Het collectief is de kracht in de ogen van de Vitesse-trainer. “In de kern blijft onze werkwijze en ambitie hetzelfde”, legt Letsch uit in de Gelderlander. “We zijn als staf overtuigd van deze speelwijze. En de groep ook. Kunnen we de principes van ons systeem brengen, dan is het lastig voetballen tegen ons. Dan winnen we veel wedstrijden. Kijk daarbij naar onze thuisreeks. We hebben alle vijf duels nog gewonnen. Die kracht moeten we houden.”

December kent met sc Heerenveen, Willem II (beker), Feyenoord en Az als tegenstanders een stevig programma. “Ja, we staan voor een zware reeks”, erkent Letsch. ,,Maar nu telt alleen Heerenveen. Meer niet.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: