12 mei 2021 In de media

Letsch: ’Ik maak me geen zorgen over Vitesse’

De strijd om de vierde plaats tussen Vitesse en Feyenoord heeft veel weg van een strijd tussen de lamme en de blinde. Beide ploegen zoeken naar hun vorm en zijn struikelend op weg naar het einde van het seizoen. Door de nederlaag van Feyenoord tegen Ajax is de voorsprong van Vitesse ondanks de misstap tegen Sparta vijf punten gebleven.

Donderdag in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard kan Vitesse alsnog het felbegeerde Europese ticket voor de derde voorronde van de Conference League binnenhalen. ,,We hebben een goede uitgangspositie en die moeten nu ook benutten. Ik heb er een goed gevoel over”, aldus trainer Thomas Letsch.

Hoe bent u deze week omgegaan met de zeperd tegen Sparta?
,,We hebben het goed geanalyseerd. Het was duidelijk, dat Sparta meer wilde doen om te winnen dan wij. Dat mag niet gebeuren. Het is belangrijk voor mij om oplossingen te vinden en daarmee te zorgen, dat het niet nog eens kan gebeuren. We hebben uitgebreid gesproken met elkaar. De groep weet dat het niet goed is geweest. Het is belangrijk om intensiteit in het spel te krijgen. Dat krijg je alleen in de wedstrijd, als je het op de trainingen hebt. Daar heb ik deze week veel aandacht aan besteed.”

Maakt u zich zorgen over de vorm van Vitesse?
,,Nee, ik maak me geen zorgen. Als ze me voor het seizoen hadden verteld, dat we op de voorlaatste speeldag een voorsprong van vijf punten zouden hebben op Feyenoord en dat we de strijd om een Europees ticket zelf konden beslissen, dan was ik daar super tevreden mee geweest. Ik verheug me op donderdag, als we de kans hebben om met een overwinning te zorgen, dat we Europa ingaan.”

Gaat de slechte prestatie tegen Sparta personele gevolgen hebben?
,,Over de laatste wedstrijd ben ik niet tevreden, maar ik ben wel tevreden over het spel dat we hebben laten zien in de bekerfinale, tegen Feyenoord en PEC Zwolle. Het heeft geen zin om voor de laatste wedstrijden alles compleet anders te gaan doen. Dat gaat ook niet gebeuren. Maar ik heb wel twee, drie opties in mijn hoofd om iets te veranderen aan de ploeg. Ik moet nog beslissen welke ik ga benutten. Uiteindelijk gaat het erom dat je de goede mix vindt tussen de spelers.”

Speelt vermoeidheid een grote rol aan het einde van het seizoen?
,,Natuurlijk is iedere speler aan het einde van zo’n intensief seizoen lichamelijk en geestelijk wat vermoeid. Aan de andere kant is er een enorm grote kans om iets moois te pakken. Dat moet ook weer energie geven.”

Bent u in deze fase van het seizoen meer psycholoog dan trainer?
,,Het psychologische aspect is inderdaad heel belangrijk. Natuurlijk heb ik ook aandacht voor andere zaken, zoals de tactiek, maar het draait nu veel om het hoofd. Hoe zorg je dat de spelers vertrouwen hebben. Daarom voer je veel gesprekken. Alles is erop gericht om ervoor te zorgen, dat de spelers klaar zijn voor donderdag.”

Woensdag eindigt de ramadan. Is dat gunstig vanuit sportief oogpunt?
,,Het is zeker geen nadeel. Laat ik voorop stellen, dat bijvoorbeeld Oussama Tannane tijdens de ramadan heel goede wedstrijden heeft gespeeld, onder andere tegen PEC Zwolle en Feyenoord. Maar in combinatie met het einde van het seizoen kan het wel een effect hebben en bijvoorbeeld zorgen voor een grotere vermoeidheid.”

U was na de wedstrijd tegen Sparta boos vanwege het niet krijgen van een penalty na hands van Sparta-speler Adil Auassar. Inmiddels heeft scheidsrechtersbaas Dick van Egmond gezegd dat scheidsrechter Bas Nijhuis daarmee fout zat. Geeft u dat enige genoegdoening?
,,Ik ben blij dat de opperscheidsrechter dit zo duidelijk heeft aangegeven. Het helpt ons niet meer qua resultaat, maar ik voel me er wel door gesterkt. Ik vind het nog altijd een schande, dat Nijhuis die penalty niet heeft gegeven en dat de VAR er niet op heeft gereageerd. Het zou in mijn ogen een van de duidelijkste penalty’s zijn geweest van de afgelopen tijd. Als we uit een strafschop de 1-0 hadden kunnen maken, was het een heel andere wedstrijd geworden.”

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: