5 februari 2021 In de media

Letsch: ‘Ik wil zaterdag ónze manier van spelen weer terugzien”

Met sc Heerenveen treft Vitesse zaterdagmiddag om 16.30 uur de eerste tegenstander in de maand februari. Daarna volgt al snel de bekerwedstrijd tegen Excelsior en FC Twente in competitieverband. “Heerenveen morgenavond, daar ligt onze focus. Dan wil ik ik onze manier van spelen weer graag terugzien”, aldus trainer Thomas Letsch in aanloop naar speelronde 21.

Na de drukke maand januari kende de selectie eindelijk weer eens een volledige trainingsweek. Letsch: “Het is fijn om weer een week ‘echt’ op het trainingsveld te kunnen staan en inhoudelijk met de groep bezig te kunnen zijn in plaats van vooral hersteltrainingen. We hebben deze week dan ook goed kunnen benutten.”

Net als Vitesse kende ook sc Heerenveen een rustige slotdag van de winterse transferwindow. Al in een vroeg stadium haalden de Friezen middenvelder Siem de Jong. Daarna volgden nog vier nieuwe spelers: Ariel Harush (doelman), Tibor Halilovic (middenvelder), Syb van Ottele (verdediger) en Rami Kaib (verdediger). Daarmee is de concurrentie flink toegenomen binnen de selectie van trainer Johnny Jansen. “Na onze oefenwedstrijd in de voorbereiding veranderde er veel bij Heerenveen. Nu is er weer een en ander veranderd, maar beide ploegen hebben weinig geheimen voor elkaar. Welke spelers ook op het veld staan zaterdagavond”, aldus Letsch. In GelreDome werd het eerder dit seizoen 1-1.

Remko Pasveer kijkt met een gemend gevoel terug op januari. “De laatste twee duels waren onder de maat, zeg maar gerust een domper. Dat heb ik achter mij gelaten en kijk uit naar een interessante week.” Een week die begint met de uitwedstrijd in Heerenveen: “Heerenveen is altijd een voetballende ploeg, dat ligt ons wellicht beter. Ik vind het vooral belangrijk hoe wij op het veld staan. Ik verwacht een ander Vitesse dan de laatste twee wedstrijden.”

Met dertien punten in zes wedstrijden kenden de Arnhemmers een goede maand. sc Heerenveen behaalde in dezelfde maand zes punten in evenzoveel wedstrijden. Een stroeve start met een thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard (1-3) die gevolgd werd door tweemaal een 1-1 gelijkspel tegen de laatste twee tegenstanders van de Arnhemmers: RKC Waalwijk en VVV-Venlo. Na een 1-0 nederlaag in Almelo werd Feyenoord ruim opzij gezet (3-0) en was er een puntendeling zonder doelpunten in Enschede. Wisselende resultaten dus voor de ploeg met Joey (5 goals) en Henk Veerman (11 goals) als meest trefzekere spelers tot dusver.

Vanwege de weersvoorspelling is het duel op zaterdag 6 februari vervroegd. De wedstrijd begint om 16.30 uur en is live te volgen via ESPN 1.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: