15 september 2020 In de media

Letsch kan niet lang om Broja heen

Technisch directeur Johannes Spors en trainer Thomas Letsch, wilden hem heel graag. Heel graag. De sinds één week 19-jarige, zeer talentvolle spits van Chelsea Armando Broja.

Zo toog Spors naar Londen om niet alleen de speler zelf te overtuigen dat de ‘Arnhemse route’ voor Chelsea-talenten een structureel renderende is, maar wist ook de moeder van Boja over te halen haar zoon naar het buitenland te laten gaan.

Een paar orienterende telefoontjes van Armando Broja met Louis Baker en Mason Mount deden de rest. Ga naar Vitesse in Arnhem, kom daar veel aan spelen toe, wordt beter en ben verzekerd van een carriere in Engeland en mogelijk zelfs Chesea zelf.

Broja komt voor zijn leeftijd opvallend volwassen over. Beweegt zich rustig in de groep en doet zijn ding. Speelde een helft tegen Go Ahead Eagles en maandagmiddag bijna een hele oefenwedstrijd tegen FC Utrecht.

Het Chelsea toptalent is ondanks zijn lengte enorm snel, balvast, technisch zeer vaardig, sluw en scoort makkelijk. Vitesse-trainer Thomas Letsch zal niet lang om de jongeling heen kunnen. Tijdens twee oefenwedstrijden gaf hij nadrukkelijk zijn visitekaartje af en scoorde drie keer.

Broja (uitspraak Brodzja) zelf blijft er opvallend rustig onder. “Ik doe gewoon mijn ding in de spits. Ik sloot natuurlijk pas laat in de voorbereiding aan bij de club. Of ik klaar ben voor de basis? Ik train hard, doe mijn best in wedstrijden en laat dan het oordeel over aan de trainer,” is het nuchtere antwoord.

De 18 jarige speler maakte afgelopen week zijn debuur voor het nationale team van Albanië. Hij is geboren in Engeland, maar de beide ouders hebben de Albanese nationaliteit en waren trots. “Dat was heel speciaal. Ik zit vol vertrouwen. Vorig seizoen heb ik in alle competitie 30 keer gescoord. Dat killersinstinct moet nu mee naar Vitesse,” aldus Broja in de Gelderlander.

Broja: “Voor mij is dit nog steeds het startpunt. Ik ben pas net gearriveerd bij Vitesse. De verwachtingen zijn daarbij hooggespannen. Ik kom van Chelsea, een grote club. Chelsea verwacht prestaties van mij. Ik heb zelf ook mijn eisen. Ik moet hier mijn kwaliteiten tonen en goals maken.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: