8 april 2021 In de media

Letsch kiest voor focus en daarom een kleinere selectie

Vitesse-trainer Thomas Letsch maakt bewust een keuze voor een kleinere selectie op weg naar de bekerfinale op 18 april. In de groep die zich opmaakt voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag van dit weekend, neemt hij een vijftal jonge spelers niet op in zijn selectie.

Vol geconcentreerd

Million Manhoef, Nouha Ohio, Henrico Hernandez en Hilary Gong maken geen deel uit van de selectie tegen de Hagenaars. Dat geldt ook voor derde keeper Bilal Bayazit. De Vitesse-coach licht zijn keuze toe. “We willen dat iedereen vol geconcentreerd is. Niet dat er spelers zijn, die toch niet gaan spelen. We willen een beetje meer spanning opbouwen. Weg uit de gewoontes. Dat heeft niets te maken met de bekerfinale. Alleen het hier en nu telt.”

Iedereen scherp houden

Vrijdagavond wacht ADO Den Haag, maar Letsch ontsnapt er niet aan om ook al over het komend weekend heen te kijken richting de bekerfinale van zondag 18 april. “Vanaf vrijdagavond, na ADO, gaat alles alleen nog om de finale”, geeft Letsch aan tegen De Gelderlander.

Maar eerst tellen alleen drie punten tegen ADO Den Haag en de focus op de eerstvolgende wedstrijd. “We hebben daarna ruim een week om alles en iedereen klaar te stomen voor de wedstrijd tegen Ajax. Nu voetballen met Ajax in het achterhoofd kan dodelijk zijn. Dat besef is er bij iedereen.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: