14 mei 2021 In de media

Letsch maakt zich niet druk over wijzigingen in de selectie: ‘Dat hoort bij Vitesse’

Struikelend kwam Vitesse over de meet, maar het 3-3 gelijkspel tegen Fortuna Sittard was dankzij het vierde opeenvolgende puntenverlies van concurrent Feyenoord voldoende voor de vierde plaats. Daarmee heeft de seizoensrevelatie, die lange tijd zoveel indruk maakte, zich verzekerd van deelname aan de derde voorronde van de nieuwe Conference League volgend seizoen.

„Het maakt niet uit hoe we het hebben gedaan. Het enige dat telt, is dat we ons doel hebben gehaald. Dat is een fantastische beloning voor ons seizoen. Chapeau voor hoe het team heeft gespeeld”, jubelde Riechedly Bazoer, samen met Oussama Tannane een van de grote blikvangers dit seizoen bij Vitesse.

‘Met een kleinere kern de concurrentie voor gebleven’

„Als je naar het totaalplaatje kijkt, dan ben ik heel tevreden. Met een kleinere kern dan de concurrentie zijn wij toch Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen voor gebleven. We hebben ons doel voor dit seizoen bereikt en daar kunnen we trots op zijn”, aldus trainer Thomas Letsch, die een geslaagd eerste seizoen in de Eredivisie beleefde.

De naar Ajax vertrekkende captain Remko Pasveer was kritisch over het optreden in Sittard. „Voor mij overheerst nu wel even het chagrijn. Het sloeg nergens op hoe wij gevoetbald hebben. Maar we hebben dit seizoen ook heel goede fases gehad. Uiteindelijk sta je waar je hoort te staan. Het hele seizoen hebben we vierde of hoger gestaan. Zo bekeken hebben we het verdiend.”

Compliment

Pasveer deelde een compliment uit aan de leiding van de club. „Ik denk dat het een compliment naar de club waard is, hoe rustig ze het hebben gehouden dit seizoen. Bij Vitesse is normaal altijd wat aan de hand. Ik denk dat er dit seizoen heel veel rust is geweest en duidelijkheid is geschapen naar buiten toe over kleine zaken die speelden.”

‘Ik begin Hollander te worden, dus met de camper op vakantie’

Letsch gaf in Sittard aan toe te zijn aan een welverdiende vakantie. „We zijn behoorlijk moe allemaal. Nog een ontspannen wedstrijd tegen Ajax en dan lekker vakantie. Ik ga naar mijn familie in Oostenrijk en we gaan een camper huren. Ik begin een beetje een Hollander te worden dus eigenlijk had dat een caravan moeten zijn”, knipoogde de Duitser. „Dan gaan we een beetje rondtrekken en beginnen we weer fris aan het nieuwe seizoen. Komend seizoen willen we weer een stap zetten en proberen nog beter te worden.”

Dat zal naar verwachting met een fors gewijzigd elftal moeten. Doelman Remko Pasveer vertrekt sowieso naar Ajax, terwijl een transfer van uitblinkers als Tannane, Bazoer en Danilho Doekhi voor de hand ligt en de huurlingen Jacob Rasmussen, Loïs Openda en Armando Broja wellicht niet terugkeren.

Buitenlands avontuur

Bazoer sorteerde in Sittard al voor op een vertrek. „Ik heb vorige week een gesprek gehad met de technisch directeur. Ik ben ambitieus en het is mijn intentie om een stap te maken.” De gedachten van Bazoer gaan in eerste instantie uit naar een buitenlands avontuur, maar als een van de top 2-clubs zich meldt, staat hij daar zeker voor open. De verdediger annex middenvelder is voorzichtig met het bepalen van zijn keuze, nadat eerdere buitenlandse avonturen bij VfL Wolfsburg en FC Porto niet succesvol verliepen.

Ontwikkeling en doorstromen, dat is de positie van Vitesse

Letsch maakt zich niet druk over de verwachte leegloop en laat er zijn vakantieplezier in de camper niet door vergallen. „Dat hoort ook bij Vitesse. Het is normaal dat er interesse komt voor jongens als Riechedly en Oussama na zo’n goed seizoen. Als er goede aanbiedingen komen, dan zullen die jongens gaan. Dat is de positie van een club als Vitesse.”

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: