26 augustus 2021 In de media

Letsch: “Met snelheid Openda gaan we vol voor winst”

Kan de Anderlecht-defensie Loïs “Bolt” Openda temmen?

Anderlecht en Vitesse bikkelen morgen om een plekje in de Conference League. Anderlecht wil er absoluut geen bot vangen, de Nederlanders spelen vooral de rol van underdog. Kan snelheidsduivel Openda (ex-Club Brugge) morgen een vitesse bijsteken om Anderlecht in de problemen te brengen?
De trainer van Vitesse, Thomas Letsch, schuift de favorietenrol voor de Conference League-kwalificatiewedstrijd van morgenavond alvast in de schoenen van Anderlecht.

“Als je tegen een grote club zoals Anderlecht speelt, ben je geen favoriet. Toch kunnen we ons meten met de Belgen. Dat hebben we in Brussel (3-3) laten zien”, vertelt Letsch op de persconferentie.

Anderlecht favoriet? Daar ziet Vincent Kompany geen graten in. “Als Anderlecht zijnde ben je altijd favoriet, ook morgen. Het is een status die hand in hand gaat met onze naam.”

“De Conference League is belangrijk voor onze supporters en onze ploeg. Ook vorige week hebben we gespeeld met die uitstraling. Het was niet perfect toen, maar we zullen morgen weer met dezelfde winnaarsmentaliteit starten. We willen nog meer mooie Europese avonden naar het Lotto Park brengen.”

‘Kansloos zijn we zeker niet’

Ook bij Vitesse verwacht de coach opnieuw “een intense wedstrijd” te zien. “Voor onze club is dit een prachtige en speciale kans. We gaan volledig voor de winst. Kansloos zijn we morgen ook zeker niet.”

For old times sake: “met de snelheid van Openda Anderlecht teisteren”

De door Club Brugge uitgeleende Loïs Openda maakt morgen zijn terugkeer op het Europese toneel. De Belgische spurtbom is klaar om zijn team met raad en daad voorbij oude bekende Anderlecht te stuwen.

“Het is fijn om terug te zijn en het team weer te kunnen helpen”, zegt Openda zelf. “Ik zat vorige week op de tribune om de jongens te steunen en te pushen, maar je wil toch belangrijk kunnen zijn.”

“Het is altijd speciaal om tegen een club uit eigen land te spelen. Ik weet veel van RSC Anderlecht en kan mijn ploeggenoten dan ook zaken meegeven. Ik hoop dat ik belangrijk kan zijn voor het team en Vitesse aan de overwinning kan helpen.”  Ik weet veel van Anderlecht en kan mijn ploeggenoten dan ook zaken meegeven

Ook de coach van Vitesse is blij om zijn aalvlugge aanvuller weer tussen de lijnen te zien: “Dat Loïs terug is voor deze wedstrijd, is perfect”, zegt Letsch. “Hij is een spilfiguur in ons spel.”

“Met zijn snelheid voorin is hij absoluut een wapen tegen Anderlecht. Uiteraard zal hij aan de aftrap staan. Het is voor hem als Belg ook belangrijk om deze wedstrijd te spelen. Ik denk dat hij zal vlammen en dat hebben we nodig.”

Bron: Sporza / Foto's: SV

Hoofdsponsor: