22 augustus 2021 In de media

Letsch mist de juiste energie bij Vitesse

Vitesse incasseerde een flinke dreun thuis tegen Willem II. Het werd 0-3 en bij de Arnhemmers ging veel mis. “We hebben alles nagelaten wat nodig is voor voetbal”, concludeerde trainer Thomas Letsch. “We hadden de kans om een superstart van het seizoen te maken, dat hebben we nu verprutst.”

Vitesse in eigen huis flink onderuit

“Voor rust had je nooit het gevoel dat wij klaar waren voor deze wedstrijd. We stonden er niet, hadden niet de juiste energie en mentaliteit. En dan verdedigden we ook nog heel slecht. In de tweede helft probeerden we het nog recht te zetten. We hadden meer energie, maar na zo’n eerste helft is het nog lastig om te winnen. We waren steeds een stapje te laat.”

“Ja, achteraf kun je zeggen dat we misschien bepaalde spelers geen rust hadden moeten geven. Als we winnen, is dat een verstandige beslissing. Nu komt daar kritiek op. Maar ik heb vertrouwen in mijn spelers. Romaric Yapi en Toni Domgjoni spelen voor het eerst hier voor Vitesse. Ik ben overtuigd van hun kwaliteiten. En Dominik Oroz doet nu alle wedstrijden mee, terwijl hij vorig jaar nog op het tweede niveau in Oostenrijk speelde. En Eli Dasa was er lang uit, die kunnen we niet meteen weer over de kling jagen. Maar ik denk niet dat we hierdoor verloren hebben. We waren gewoon niet zo scherp als de tegenstander, maar dat mag ons niet gebeuren hier in ons eigen stadion.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: