23 januari 2022 In de media

Letsch na nederlaag Vitesse: ‘In gesprek met Openda na domme rode kaart’

Thomas Letsch gaat in gesprek met Loïs Openda. De trainer van Vitesse is ‘ontstemd’ over de rode kaart van de Belg tegen FC Groningen. ,,Dit is niet de eerste keer.”

Letsch vindt de rode kaart voor Openda ‘terecht’. De Belg deelde een elleboogstoot uit aan Mike te Wierik. Vitesse kwam na 35 minuten met tien man te staan en verloor uiteindelijk met 3-1.
,,Het is absoluut rood”, stelde Letsch na de wedstrijd. ,,Ik ben ook boos. Het is gewoon dom. Er staan tegenwoordig vijfhonderd camera’s rond het veld.”

,,Ik baal dan ook nog van die eerste goal van Groningen. Daar wordt Strand Larsen helemaal niet verdedigd. Daar wordt gewoon een enorme fout achterin gemaakt.”

Letsch hoopt dat de schorsing voor Openda meevalt. ,,Hoe dan ook missen we hem één wedstrijd. Met Loïs ga ik uiteraard in gesprek. Dit is niet de eerste keer. Tegen Dundalk (voorrondes Conference League, LL) heeft hij ook rood gekregen. Dus dan heeft hij er nu niet van geleerd. Mij gaat het ook niet om Te Wierik. Loïs moet hier goed mee omgaan. De schuld ligt bij hem. Niet bij de tegenstander.”

Vitesse – FC Groningen 1 – 3
Eredivisie 2021 – 2022
Gelredome Arnhem

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: