5 maart 2021 In de media

Letsch: ”Nog 10 Belangrijke Competitieduels te gaan’

Na een week met een finaleplaats in het bekertoernooi als prachtig resultaat, staat de Eredivisie alweer voor de deur. De volgende belangrijke wedstrijd staat op het programma voor de ploeg van trainer Thomas Letsch. Met AZ als tegenstander komt de nummer 3 zondag naar GelreDome. ‘Er wachten ons nog 10 belangrijke duels in de Eredivisie.’

AZ heeft na 24 wedstrijden vier punten meer dan Vitesse. De Arnhemmers hebben op hun beurt 2 punten meer dan Feyenoord, de huidige nummer 5 op de ranglijst. Voor een klassering die na 34 wedstrijden recht geeft op Europees voetbal is de ontmoeting aanstaande zondag wederom een heel belangrijke. Enerzijds om de achterstand op de ploeg van Pascal Jansen, voormalig jeugdtrainer en hoofd opleidingen bij Vitesse, terug te brengen tot slechts één punt. Anderzijds om de marge op de Rotterdammers te behouden.

Thomas Letsch bekeek na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd met plezier naar de ontlading bij de spelers. “Dat was mooi en ook terecht. Het behalen van een finale is toch iets speciaals. Hiermee hebben we een belangrijk doel bereikt, maar die wedstrijd is pas medio april. In de wedstrijd tegen AZ hebben we de kans om het gat te dichten. Het zal een ‘close game’ worden tegen een ploeg met veel individuele kwaliteiten, sterk in de omschakeling en de laatste weken stabiel presterend.“

Sondre Tronstad was één van de spelers die afgelopen dinsdag met een grote glimlach het veld afstapte. Toch lag ook bij hij hem de focus al snel weer op de volgende wedstrijd: “In de competitie hebben we nog 10 wedstrijden te gaan. We willen mee blijven doen en dat maakt zondag de volgende belangrijke wedstrijd.”

AZ presteert ijzersterk in uitduels dit seizoen. Sterker nog, de ploeg is op vreemde bodem nog altijd ongeslagen in de competitie met onder meer zeges in Eindhoven (1-3) en Rotterdam (2-3). Na Ajax staan de Alkmaarders op een tweede plek qua resultaten in uitwedstrijden (26 punten uit 12 duels). Daartegenover staan de Arnhemmers op een tweede plaats als het gaat om resultaten in thuiswedstrijden (29 punten uit 12 duels). Kijkend naar deze statistieken is de wedstrijd bij voorbaat een mooi affiche.

Vitesse, dat vrijdag tijdens de training in het stadion over een volledige groep beschikte, en AZ trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in GelreDome. De wedstrijd tussen de nummers 4 en 3 in de Eredivisie staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: