24 december 2020 In de media

Letsch over Bazoer en Tannane: “Het zijn allebei teamspelers”

Riechedly Bazoer en Oussama Tannane zijn dit seizoen de meest in het oog springende spelers van het verrassend sterk presterende Vitesse. Volgens sommige critici spelen de twee te veel voor zichzelf, maar Vitesse-trainer Thomas Letsch bestrijdt dat.

Vrije rol maar oog voor teambelang

Hij vindt Bazoer en Tannane juist wél teamspelers, vertelt hij aan FOX Sports. De vrije verdediger en de spelmaker hebben een vrije rol, maar verliezen het teambelang niet uit het oog, benadrukt de trainer. “Bazoer heeft een nieuwe rol, met name in de opbouw. We geven hem voorbeelden waar de ruimte kan ontstaan. Maar je hoeft niet tegen hem te zeggen: ga naar rechts, ga hierheen of ga daarheen. Hij voelt dat zelf aan en hij weet wat hij als verdediger moet doen.”

Teamspelers

Tannane gaf tegen Feyenoord één voorzet achter zijn standbeen langs en werd bekritiseerd door Willem van Hanegem. “Maar hij weet ook welke verdedigende taak hij heeft”, werpt Letsch tegen. “Wat mij aan beide spelers bevalt: het zijn allebei teamspelers. Hopelijk ziet iedereen dat het niet alleen spelmakers zijn, met veel vrijheid, maar ook teamspelers.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: