5 maart 2021 In de media

Letsch over de kansen tegen AZ: ‘Ik schat in op fifty-fifty’

Het zondagduel Vitesse – AZ (16.45 uur) is voor Vitesse van doorslaggevende aard met betrekking tot het al dan niet bepalende rol blijven spelen in de top van de Eredivisie. Wint Vitesse zondag, dan komt het op slechts één punt van de Alkmaarders en zijn de Arnhemmers nog steeds in de race voor plek 2, 3 en 4 in de eredivisie.

Vitesse heeft met de dubbele winst op VVV-Venlo (competitie én beker) een streep gezet onder een mindere reeks van vijf wedstrijden. Vitesse-trainer Thomas Letsch wil die lijn en spirit in de selectie nu doortrekken. “We moeten de roes van de beker nu ook meenemen naar het duel met AZ”, stelt Letsch. ,,We hebben twee wedstrijden in de benen. Op dit moment is niet iedereen even fris. Maar tot zondag hebben we genoeg hersteltijd. Wij staan fit en scherp aan de aftrap.”

‘Bij winst zijn we weer helemaal terug’

Letsch beseft het belang van de wedstrijd. “Voor ons is een overwinning nu erg belangrijk”, aldus Letsch. ,,Bij winst zijn we bovenin weer helemaal terug. Met een gelijkspel blijven we volgen. Verlies kunnen we niet hebben. Dat is helder. Dan wordt het wel erg moeilijk nog op de ranglijst te stijgen.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: