10 december 2021 In de media

Letsch schakelt sneller dan de UEFA: blik Vitesse gaat snel op duel met Heracles

De rookwolken van de Conference League zijn nog niet opgetrokken, of Vitesse richt de blik alweer op de competitie. De Arnhemse club wil met de winterstop in de top-vijf van de eredivisie staan. De Europese gretigheid moet zo mee naar het duel met Heracles, van zondag.

Vitesse-coach Thomas Letsch schakelt sneller dan de UEFA. De Arnhemse club heeft taal noch teken vernomen van de Europese voetbalbond in de kwestie rond Tottenham Hotspur, dat de laatste groepswedstrijd tegen Stade Rennais niet heeft afgewerkt. Dat irriteert iedereen in het Arnhemse kamp, omdat overwintering in de Conference League op het spel staat.

Maar alle onvrede mag de voorbereiding op de confrontatie met Heracles niet verstoren. ,,Natuurlijk vind ik dat de UEFA erg veel tijd neemt met de beslissing omtrent Spurs”, zegt Letsch. ,,Ik vind ook dat wij verdienen om door te gaan. En ik denk ook dat er voor Tottenham helemaal geen ruimte is om voor 31 december nog tegen Stade Rennais te spelen. Maar we moeten als Vitesse wachten op uitsluitsel van de UEFA. Daar ligt de beslissing.”

Letsch heeft de vrijdag gebruikt voor hersteltraining. Zaterdag volgt de wedstrijdvoorbereiding op Heracles. ,,We hebben weinig tijd, maar dat is inherent aan het Europese programma. Daarover klagen we niet.”

Letsch neemt de positieve zaken van de Conference League mee naar het duel met Almerloërs. De 3-1 zege op Mura. De tien punten in een loodzware groep. Dat moet op fysiek vlak en in mentaal opzicht energie opleveren. ,,We hebben gewoon een heel goede campagne achter de rug. Natuurlijk had ik liever ruimer gewonnen van Mura. Maar de 3-1 zege staat ook.”

Met het oog op fitheid zal Letsch de basis wel aanpassen. ,,Maar de beslissing over de formatie neem ik pas zaterdag. Dan kijk ik even hoe het gevoel bij iedereen is. De hele groep moet snel schakelen naar de competitie. Ik kijk ook naar de belasting tot dusver. Sondre Tronstad en Maximilian Wittek, bijvoorbeeld, hebben veel minuten gemaakt. Toni Domgjoni traint weer erg goed. En Yann Gboho ook. Dat soort overwegingen maak ik nu. Maar volop rouleren doe ik niet.”

Vitesse – Heracles 3 – 0
Eredivisie 2020 – 2021

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: