25 december 2021 In de media

Letsch verwacht rustige transferwindow en laat Vroegh en Manhoef niet gaan

Vitesse wil ‘niet veel doen’ op de transfermarkt, maar het is nog de vraag of alles rustig blijft. Dat laat Thomas Letsch doorschemeren in gesprek met de Gelderlander.

Vitesse sloot het kalenderjaar af met een zege op PEC Zwolle (1-0) en staat vierde in de Eredivisie, waardoor grote veranderingen niet noodzakelijk zijn. “Natuurlijk wens ik versterking in de winter”, zegt Letsch. “We moeten kijken wat de mogelijkheden zijn. Ook financieel. Als we spelers halen, gaat kwaliteit voor kwantiteit. We moeten als groep beter worden.”

Aan de uitgaande kant voert een aantal spelers de boventoon: Oussama Tannane is uit beeld, terwijl Hilary Gong, Oussama Darfalou, Julian von Moos, Toni Domgjoni en Enzo Cornelisse weinig speeltijd hebben gekregen. ‘Hier en daar is vertrek een optie’, aldus de Gelderlander.

Geen uitleen Vitesse-talenten

“Er zijn altijd spelers ongelukkig”, reageert Letsch. “Voor mij telt de persoon, maar ook het clubbelang.” De trainer van Vitesse neemt twee spelers als voorbeeld. “Ik laat Patrick Vroegh bijvoorbeeld niet gaan. Hij is veel te belangrijk voor Vitesse. Of Million Manhoef. Wij strijden op drie fronten (Eredivisie, KNVB Beker en Conference League, red.). Dan is een grote selectie nodig.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: