8 april 2022 In de media

Letsch vreest langdurige afwezigheid Wittek: schouderblessure voor back van Vitesse

Thomas Letsch vreest een langdurige afwezigheid van wingback Maximilian Wittek. De Duitser heeft deze week een schouderblessure opgelopen. De linkspoot mist zo het duel van zondag met Cambuur

Wittek (26) is voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest. Uit verdere tests moet blijken hoe ernstig de kwetsuur aan de schouder is. Coach Letsch hoopt dat de schade meevalt. De wingback, ook Europees topscorer van Vitesse, is belangrijk in het systeem van de eredivisionist.

Manhoef

Voor de confrontatie met Cambuur is Milion Manhoef de logische vervanger van Wittek. De Noord-Hollander speelde in het begin van dit seizoen al veel wedstrijden. Hij lag er vervolgens door een knieblessure lange tijd uit. Letsch kan verder nog kiezen voor middenvelder Patrick Vroegh. De defensieve optie is Tomas Hajek.

Oroz

Letsch ziet voor de wedstrijd tegen Cambuur meer afwezigen. Nikolai Baden Frederiksen kampt nog steeds met een enkelblessure. Dominik Oroz is daarbij ook niet beschikbaar. De verdediger moet vanwege dienstplichtregelingen langer dan verwacht in Oostenrijk blijven. ,,Dat is een vreemd en vervelend verhaal”, stelt Letsch. ,,De regels in Oostenrijk zijn er nu eenmaal, maar als trainer mis ik zo wel een speler. Daar ben ik niet blij mee.”

Zege nodig

Vitesse heeft een zege hard nodig, stelt Letsch. De Arnhemse club beleeft een zwak kalenderjaar, met acht punten uit negen wedstrijden. De afgelopen weken is verloren van RKC (1-2) en AZ (3-1) en gelijkgespeeld tegen Heracles (0-0) ,,Dat is veel te mager”, zegt Letsch. ,,We liggen op koers voor de play-offs om Europees voetbal, maar het gat naar de nummer vijf van de ranglijst, FC Twente, is met veertien punten echt veel te veel. We kunnen dus allerminst tevreden zijn. Het is hoog tijd voor een overwinning.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Houwen; Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Bero, Domgjoni, Tronstad, Manhoef; Grbic, Openda.

Vitesse – Dundalk FC 2 – 2
voorronde Conference League
Gelredome stadion Arnhem

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: