14 februari 2021 In de media

Letsch: “Waar ik het meest teleurgesteld over ben? Dat is een lange lijst”

Vitesse was een tijdlang dé verrassing van de Eredivisie, maar de laatste tijd lijken de Arnhemmers niet meer te kunnen winnen. Vandaag ging het immers wederom mis: dit keer was FC Twente in de GelreDome met 0-2 te sterk…
Oefenmeester Thomas Letsch zegt tegen ESPN: “Waar ik het meest teleurgesteld over ben? Dat is een lange lijst. Het plan was om het achterin compact te houden en tussen de linies de ruimte te benutten met onze aanvallers en de wingbacks. Dat hebben we voorbereid en toen ging het goed, maar vandaag lukte het niet om dat op de mat te leggen. Tot de tegengoal ging het oké. Niet meer dan dat. Na de 0-1 stopten we met voetballen.”

De trainer gaat verder: “We speelden zonder vertrouwen. Dat is al tot daaraan toe. Maar als je in een fase als deze zit, is het minimale wat je kan doen is vechten en gaan voor de tweede bal. Ten derde hebben we het gehad over de counters van Twente en precies daaruit scoorden ze. We hadden er veel problemen mee. Er zijn veel dingen waar ik boos over ben. Zo kunnen we niet verder. Als je naar de laatste wedstrijden kijkt hebben we één punt gepakt uit vier duels. Dat is dramatisch. Na het bekerduel dachten we aan herstel, maar het werd niets.”

Letsch probeert zijn spelers te beschermen: “Ik geef mijn team nooit de schuld. We winnen samen en we verliezen samen. Maar wat we vandaag lieten zien, is niet genoeg om te winnen. We creëerden nauwelijks kansen in de hele wedstrijd. Ik kan niet zeggen dat de spelers er niet voor vochten, maar we waren niet actief. We reageerden, dat is niet onze stijl. Nu is het belangrijk dat we met elkaar praten en nu het nu echt gaan omdraaien.”

Bron: Soccernews / Foto's: SV

Hoofdsponsor: