9 april 2021 In de media

Letsch: “We moeten nu gewoon niet verder vooruit kijken dan het duel met ADO”

Vitesse speelt vrijdagavond tegen hekkensluiter ADO Den Haag. Voor de Arnhemmers een ‘must win’, maar ondertussen zal menigeen al naar de bekerfinale kijken.
Op zondag 18 april kruist Vitesse met Ajax de degens in de bekerfinale. “We moeten gewoon niet verder vooruit kijken dan het duel met ADO. Als we deze wedstrijd winnend afsluiten, hebben we alle tijd om ons voor te bereiden op de bekerfinale. Ik heb niet het gevoel, dat de jongens al met hun hoofd bij de bekerfinale zitten”, zo stelt Vitesse-trainer Thomas Letsch in De Telegraaf.

“Om een wedstrijd te winnen, moet je honderd procent geconcentreerd zijn en dat weten onze spelers”, weet Letsch, die de trainingsarbeid iets omlaag brengt. Zonder een heel zwaar programma dus. “Als je kijkt naar een ploeg als Ajax is dat wel anders. Hopelijk hebben we volgend jaar ook zo’n zwaarder programma, want dat zou betekenen dat we erbij zitten in Europa.”

Letsch weet dat na ADO de volle focus op de bekerfinale gaat. “In het weekend zullen we twee dagen vrij geven, zodat de jongens maandag weer fris kunnen beginnen aan de voorbereiding op de bekerfinale. Of we daarmee in het voordeel zijn ten opzichte van Ajax? Dat weet ik niet. Wat is er nou mooier dan een kwartfinalewedstrijd in de Europa League kunnen spelen? Ik zou ervoor tekenen, als we volgend seizoen ook van dergelijke Europese weken mee zouden mogen maken.”

Bron: Soccernews / Foto's: SV

Hoofdsponsor: