21 augustus 2021 In de media

Letsch: “We moeten op dezelfde voet doorgaan tegen Willem II”

De stofwolken van het spektakelstuk tussen Vitesse en RSC Anderlecht (3-3) in de UEFA Europa Conference League zijn nog maar net opgetrokken, maar de volgende wedstrijd staat alweer voor de deur voor de ploeg van Thomas Letsch. De 52-jarige keuzeheer van Vitesse werpt, samen met Riechedly Bazoer, een blik op de thuiswedstrijd tegen Willem II van komende zondag (aftrap 16.45 uur).

Letsch: “Genoten van de teamspirit”

Natuurlijk was het enerverende 3-3 gelijkspel bij RSC Anderlecht vrijdagochtend nog het gespreksonderwerp op Papendal. “Het was een prachtige avond”, kijkt Letsch terug. “Het was een mooie pot, tegen een grote tegenstander. Ik heb genoten van de spirit van het team. Er zijn uiteindelijk gemengde gevoelens, maar de uitgangspositie is prima. Komende donderdag hebben we de kans om door te gaan, maar eerst schakelen we snel weer door naar het duel met Willem II. Het blijft mooi: een wedstrijd afsluiten en meteen weer doorschalen richting de volgende pot. Willem II heeft ondanks het vertrek van een paar spelers een goed team, waar we respect voor hebben, maar we willen na de 0-1 bij PEC Zwolle graag onze tweede Eredivisiezege boeken.”

Vitesse is in principe ongeschonden uit de strijd tegen RSC Anderlecht gekomen, maar Million Manhoef moest wel afhaken in de voorbereiding op dit duel. “Hopelijk valt zijn blessure mee”, zegt Letsch. “Het is wel prettig dat Eli Dasa negentig minuten kon spelen en zelfs wist te scoren. We blijven wel voorzichtig met hem.”

Bazoer: “Trots op het team”

Bazoer speelde tegen RSC Anderlecht – niet voor de eerste keer in dit seizoen – een dijk van een wedstrijd. “We hadden de overwinning over de streep kunnen trekken, maar hadden in de krankzinnige slotfase ook nog kunnen verliezen. Het is een goede uitgangspositie voor de return van volgende week. Ik ben trots op het team. We moeten op dezelfde voet doorgaan en gaan voor de drie punten tegen Willem II. We moeten zorgen dat we de positieve punten uit de vorige wedstrijd meenemen richting zondag”, aldus Bazoer.

Vitesse vs Willem II in cijfers

Willem II is de ploeg waartegen Vitesse in de Eredivisie het vaakst wist te winnen. Dat gebeurde 35 keer, tegenover 16 gelijke spelen en 10 nederlagen. Al 7 keer op rij wisten de Arnhemmers ongeslagen te blijven tegen Willem II (W4, G3). Wel liep het onderlinge treffen in GelreDome vorig seizoen (op 21 maart) uit op een doelpuntloze remise. Het duel van zondag is de eerste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen voor Vitesse. Deze leverde in de afgelopen twaalf jaar slechts één keer een verliespartij op. Afgelopen seizoen wist Vitesse de eerste tien duels (8W, 2G) zelfs door te komen zonder nederlaag.

Vitesse vs Willem II gaat zondag om 16.45 uur van start. Allard Lindhout is aangewezen als scheidsrechter voor het treffen met de Tricolores. Hij wordt bijgestaan door assistenten Rob van de Ven en Erik Koopman, vierde official Luuk Timmer, VAR Richard Martens en AVAR Richard Polman.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: