7 juli 2021 In de media

Letsch: “Werk aan de winkel, maar we zijn pas net begonnen”

Vitesse is met drie nederlagen op rij niet sterk begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Thomas Letsch verloor achtereenvolgens van AEK Athene (1-3), Lokomotiva Zagreb (1-3) en FC Nordsjælland (0-5). Letsch weet dan ook als geen ander dat er werk aan de winkel is voor zijn team.

Oefencampage is er ook om te experimenteren

“Drie nederlagen is niet ideaal”, liet Letsch na de zeperd tegen Nordsjælland weten in gesprek met De Gelderlander. “Maar dit is de oefencampagne en dan ligt de nadruk ook op andere zaken. Dat we alle spelers zien, ook op verschillende posities. Dat iedereen inhoud kweekt. Conditie en kracht. We experimenteren volop. Maar we hadden dit uiteraard anders voorgesteld.”

Individuele fouten leiden tot goals

Letsch vindt dat Vitesse niet eens slecht heeft gespeeld tegen AEK, Lokomotiva en Nordsjælland. “We schieten vooral onszelf in de voet. We maken individuele fouten. Dat was tegen AEK, Zagreb én Nordsjaelland het geval. We krijgen doodgewoon te veel goals tegen. We wilden compact staan, maar we hebben elf goals tegen. Er ligt een berg huiswerk.”

Geen zorgen, zijn pas net begonnen

“Op het vlak van creativiteit moeten we aan de slag. Toni Domgjoni stond er nu (nummer 10-positie; red.). Hij heeft ook creativiteit. We moeten kijken hoe we die positie invullen. Het is wel duidelijk dat we nu weinig kansen scheppen. Het aanvalsspel wordt het zwaartepunt van deze week. Op het trainingsveld.”

Letsch trekt een parallel met het vorige seizoen. “We kregen weinig goals tegen, maar we scoorden ook relatief weinig. We moeten met creativiteit aan de slag. Dan wordt het voetballen in alles makkelijker. Toch maak ik me geen zorgen. We zitten pas net in de voorbereiding.”

Vitesse moet over een maand al aan de bak in de derde voorronde van de Conference League. De komende weken wachten daarom nog pittige oefenwedstrijden tegen OFI Kreta, Schalke 04, Go Ahead Eagles en VfL Bochum.

De Arnhemmers openen het nieuwe seizoen van de Eredivisie op zondag 15 augustus. Dan staat er een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma.

Bron: FCUpdate / Foto's: SV

Hoofdsponsor: