2 april 2021 In de media

Letsch: ‘Wij moeten het duidelijk anders, maar vooral beter doen deze keer’

Het is weer tijd voor de Eredivisie! Speelronde 28 staat voor de deur met voor Vitesse een uitwedstrijd in Enschede. Nog 7 wedstrijden waarin de plekken verdeeld gaan worden. FC Twente en Vitesse gaan op zoek naar zowel doelpunten als punten. Beide clubs speelden hun laatste wedstrijd voor de interlandbreak namelijk met 0-0 gelijk.

Na een week vol interlands, variërend van Gibraltar vs Nederland (0-7) tot aan Duitsland vs Noord-Macedonië (1-2) en van Slowakije vs Rusland (2-1) tot aan Albanie vs Engeland (0-2). In diverse wedstrijden waren ook spelers van Vitesse actief. Eén daarvan was Matus Bero die met Slowakije op pad was, waaronder de wedstrijd tegen Rusland mét oud-Vitessenaar Karavaev. “Dat was wel de meest bijzondere omdat ik mijn beste vriend ‘Kara’ weer zag. Dat was een mooi moment. Ik zei tegen hem dat hij snel weer eens naar Arnhem moet komen om mij en Vitesse te bezoeken.”

Eenmaal terug in Arnhem kent de middenvelder, net als veel van zijn ploeggenoten, een korte voorbereiding op de wedstrijd tegen FC Twente. “We kunnen ons als groep maar 1 dag echt voorbereiden op deze wedstrijd. Dat is altijd ‘tricky’, maar het is niet de eerste keer dat dit door een interlandperiode zo gaat. Daar moet je mee omgaan en bij terugkomst was mijn focus gelijk weer bij Vitesse. Ik kijk echt uit naar de komende periode waarin we belangrijke wedstrijden spelen. Ik concentreer mij echter alleen op de eerstvolgende wedstrijd en dat is in dit geval FC Twente. Thuis hebben we het niet goed gedaan tegen hen. Dat moet nu anders.”

Ook hoofdtrainer Thomas Letsch erkent dat de uitvoering in de wedstrijd in GelreDome tegen FC Twente onvoldoende was. “Dat was een ‘shit’ game”, aldus een duidelijke Letsch. “Wij namen toen veel verkeerde beslissingen en maakten het Twente te makkelijk om de winst te pakken. Natuurlijk hebben zij veel snelheid voorin en zit het gevaar hem vooral in de omschakeling. Wij moeten het duidelijk anders, maar vooral beter doen deze keer. Winst bij de start van de laatste serie wedstrijden is voor ons heel belangrijk. Het is een begin van een periode met veel mooie wedstrijden. Daar moeten we klaar voor zijn.”

FC Twente is de huidige nummer 8 van de Eredivisie en strijdt volop om een plaats in de play-offs. In de laatste 11 duels speelde de ploeg van trainer Ron Jans maar liefst 7 keer gelijk. 4 van deze 11 duels speelde FC Twente thuis en daarvan werden er 3 gelijkgespeeld en 1 verloren. De Tukkers willen dus graag weer eens in eigen huis de volle winst pakken.

De 36e ontmoeting in Enschede tussen beide clubs wordt zaterdag 3 april om 20.00 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: